Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 19.05.2013.
19:51
Beta A

SNS: Odavno potrebni izbori u Beogradu i Vojvodini

Srpska napredna stranka (SNS) već mesecima ukazuje na potrebu promene vlasti i u Beogradu, i u Vojvodini, i dobro je što to uviđaju druge političke stranke, rekao je u nedelju poslanik SNS Zoran Babić.

U SNS-u ne kriju da žele promenu vlasti u srpskoj prestonici i pokrajini
 

Povodom današnje ocene predsednika Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađana Dinkića da su potrebni prevremeni izbori u Beogradu i Vojvodini, Babić je agenciji Beta kazao da SNS mesecima ukazuje na "alarmantno stanje" u gradskoj upravi Beograda i javnim preduzećima čiji je osnivač Beograd, kao i na "kriminalne radnje" pokrajinske vlade koju predvodi Bojan Pajtić iz Demokratske stranke (DS).


"Beograđani zaslužuju mnogo bolju i operativnju vlast. Beograd je stao zbog želje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da svu moć prikupi za sebe", ocenio je Babić i naveo da SNS ima plan decentralizacije, uz razvlašćivanje gradonačelnika Beograda i veća ovlašćenja opština.


On je naveo da gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je i predsednik DS, umesto o razvoju grada, više razmišlja o "poziciji kadrova sumnjivih diploma" kakav je Aleksandar Šapić.


"Glavni poslovi povereni su nestručnim ljudima, kao što je gradski menadžer Aleksandar Belić", dodao je Babić.


Babić je kazao i da se u poslednjih godinu dana promenila izborna volja građana Vojvodine jer su saznali da su milioni evra nestali kroz Razvojnu banku Vojvodine i Fond za razvoj, i kroz razne "kriminalne radnje ljudi koji vode Vladu Vojvodine". Naveo je da su Vojvođani za posleđih godinu dana dobili odgovor na pitanje koje ih muči: gde je njihov novac.


"Zbog toga vlada Bojana Pajtića nema legitimitet", rekao je Babić i podsetio da je SNS prikupila 200.000 potpisa Vojvođana za smenjivanje Pajtića.


Predsednik URS Mlađan Dinkić danas je na izbornoj skupštini te političke stranke u Beogradu rekao da su neophodni vanredni izbori u Beogradu i Vojvodini, gde je na vlasti DS.


Dinkić je zatražio podršku svih koalicionih partnera URS i "razočaranih" članova DS i Liberalno-demokratske partije i najavio da će URS ponuditi "ozbiljnu alternativu" za Beograd i Vojvodinu.


Lider URS je ocenio da Vojvodina ima "velikih problema" zbog pogrešne politike pokrajnske vlade, a da Beograd zaostaje, "ma koliko se gradonačelnik Đilas hvalio dostignućima".

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.05.2013. 20:33
Babiću meni se čini da ste se vi najeli bunika. Naučili smo već na vaše besmislene izjave i saopšetnja, ali preterali ste ga u očajničkoj želji da zasednete u sve fotelje.
Nedelja 19.05.2013. 20:01
nama su pod hitno potrebna hapšenja i zaplena imovine, a ne izbori... al' što biste se vi zamarali i bavili svojim poslom... ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online