Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 19.05.2013.
14:55
Beta A

Dačić: Srbiji ne trebaju ratovi i pogibije

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiji nisu potrebni ni sukobi, ni ratovi i da niko ne treba da gine za Srbiju, već treba da za nju svi žive i rade.

Kao gost na izbornoj skupštini Ujedinjenih regiona Srbije, Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, rekao je da nije lako danas voditi Srbiju, jer je najteže boriti se za mir i za modernu zemlju.

Nije lako voditi Srbiju: Ivica Dačić

"U ratu se za juriš javljaju najbolji, a u miru se za juriš u nepotrebne ratove javljaju najgori. Srbija nije Srbija Srednjeg veka, već Srbija 21 veka. Jaka Srbija je dobra za ceo srpski narod u regionu", rekao je Dačić pozdravljajući izbornu skupštinu URS koji su govor svog koalicionog partnera u vlasti dočekali velikim aplauzom.

Dačić je rekao da je "duša Srbije pravda". "Mi (Socijalistička partija Srbije) smo levica, vi (Ujedinjeni regioni Srbije) ste tu negde desnica ili centar. Poneće me žar političke borbe pa ću početi da vas ubeđujem da glasate za mene", rekao je predsednik socijalista.

Dačić je podržao ideju URS da svi regioni u Srbiji imaju jednake šanse za razvoj. Pomenuo da je poreklom s juga Srbije za koji kazao da je danas najsiromašniji kraj u zemlji, ali u istoriji je dao najveće junake: Jug Bogdana, devet Jugovića, Kosančić Ivana i Toplički gvozdeni puk.

Dačić je rekao da je vreme da se koncipira politika kako bi Srbija trebalo da izgleda. On je pozvao URS da zajedno krenu u, kako je naveo, novo vreme.

"Partija je u Srbiji mnogo, a Srbija je samo jedna", rekao je Dačić. Na izbornoj skupštini Ujedinjenih regiona Srbije koji su prerasli u političku stranku, danas se biraju predsednik, zamenik predsednika i drugi organi stranke.

Kandidati za predsednika i zamenika predsednika URS su Mlađan Dinkić i Veroljub Stevanović. Kandidati za potpredsednike su Verica Kalanović, Vidoje Petrović, Boško Ničić, Vladan Vasić i Suzana Grubješić. Pokret URS formiran je pre tri godine.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.05.2013. 15:00
Odakle sada ratovi Ivice ? Jel nam neko prijeti ? Pošto si ti bio sigurno negdje dobrovoljac, mora da ti je dosadilo ratovanje !
Nedelja 19.05.2013. 15:02
A u burnim i nemirnim vremenima, u vreme bujica i mutnih voda, uvek isplivaju najbrze na povrsinu prazne glave.
Nedelja 19.05.2013. 15:01
Gospodine Dačićuuu! Istina je da Srbiji netrebaju nikakvi ratovi,ali nezaboravi, da Srbija nekome treba..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online