Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 18.05.2013.
13:04

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Cvijanov bezobrazluk bez kazne

Skandalozno ponašanje narodnog poslanika i predsednika Odbora za zakonodavstvo i ustavna pitanja Skupštine Srbije Vladimira Cvijana, koji je urednike "Naših novina" nazvao pedofilima i delio letke sa njihovim slikama i sramnim porukama, verovatno neće biti sankcionisano. Cvijan je u Skupštini Srbije direktora i glavnog urednika Vuka Vučurevića i Antonija Kovačevića nazvao "pedofilčinama i manijacima", jer su mu, kako je rekao, pretili da će objaviti sliku njegovog šestogodišnjeg sina sa letovanja.

Prešao granicu u obračunu sa novinarima: Vladimir Cvijan
 

- Ova dva čoveka, Vuk Vučurević i Antonije Kovačević danas su u moje ime "popili krivičnu prijavu" zbog ugrožavanja bezbednosti mog sina, koji ima šest godina, i moje porodice - rekao je Cvijan u parlamentu.

On je objasnio da je primio telefonski poziv, i da su ga pitali gde je bio na letovanju, i da je tada shvatio da su "skinuli" fotografije njegovog sina i supruge s njenog profila na Fejsbuku. Bilo kako bilo, fotografije članova njegove porodice nisu objavljene, ali to Cvijana nije sprečilo da izazove skandal.

Funkcioner SNS je novinare nazvao "najgorim pedofilima u Srbiji" i izrazio nadu da će nedavno usvojen "Marijin zakon" biti prvo primenjen na njima. Takođe je uputio poziv roditeljima da ne dozvole ovim ljudima da prilaze njihovoj deci.

Ometaju ga u Dubaiju

"Naše novine" su objavile tekst pod naslovom "Srbija u dubiozi, Cvijan u Dubaiju", koji je prepričan dijalog koji je novinarka tog lista vodila s Cvijanom pitajući ga kako se proveo na odmoru i koliko je to koštalo, nakon čega joj je pretio. Uz tekst su objavljene i dve fotografije, za koje je Cvijan rekao da su skinute s Fejsbuk profila njegove supruge.

Na vozilima u okolini redakcije ovih novina, zakačeni za brisače na staklima, osvanuli su leci s fotografijama direktora i glavnog urednika i porukom "Pažnja! Pedofili!"


Demokratska stranka smatra da je ovo nezapamćeno poniženje institucije Narodne skupštine, a šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović smatra da je ovakav način obračuna sa medijima nezapamćen u političkoj istoriji Srbije.


- DS zahteva od SNS-a da Cvijana smeni sa svih javnih i stranačkih funkcija, baš kao što smo tražili da to učine i kada smo govorili o njegovim pritiscima na sud i pozivali da se ispitaju saznanja da vrši političke pritiske na tužilaštvo i najbližu rodbinu Saše Dragina. Prošli su meseci otkada smo podneli krivične prijave, ali se nije dogodilo ništa - kaže Stefanović za "Vesti". Cvijanov partijski kolega i predsednik Administrativnog odbora u Skupštini Zoran Babić kaže da on može da razume da se čovek uplaši za svoju porodicu, ali da ovakvo ponašanje ne podržava.

"Naše novine": Proverite mu psihičko stanje

"Naše novine" odbacuju optužbe Cvijana i od nadležnih u Skupštini Srbije i od predsednika SNS-a Aleksandra Vučića traže da spreče Cvijan da iznosi neistine i prestane da ugrožava bezbednost zaposlenih. Iz tih novina apeluju na lekarsku službu Skupštine Srbije da proveri psihičko stanje Cvijana jer, kako kažu" najiskrenije sumnjaju da je ono ugroženo".
Antonije Kovačević je za B92 rekao da "neko mora da zaštiti novinare od bahatih poslanika koji koristeći poslanički imunitet napadaju ljude koji se bave svojim poslom".

- Pale su teške reči. Mogu da razumem očinski strah, ali ne podržavam ovakvo ponašanje u parlamentu. Smatram da je Demokratska stranka celu situaciju iskoristila za politikantstvo, a njeni predstavnici su takođe pogrdnim imenima nazivali ljude iz vrha naše partije pre izbora. Ne podržavam ni njihovo moralisanje i naknadnu pamet - objašnja Babić za naš list.

Prema njegovim rečima, Cvijan nije prekršio Poslovnik jer on reguliše samo nedolično ponašanje parlamentaraca u sali, tako da neće biti sankcionisan u Skupštini, ali će o njegovom ponašanju odlučivati sud ako protiv njega budu podnete krivične prijave. Inače, Babić je predsednik Radne grupe koja radi na izradi kodeksa ponašanja narodnih poslanika, prema čijim odredbama će u buduće parlamentarci biti kažnjavani za nedolično ponašanje i van sale. Ipak, pisanje kodeksa još uvek nije završeno, pa ga je u ovom slučaju nemoguće primeniti.

POVEZANE VESTI

Subota 18.05.2013. 20:17
Pa taj odmor u Dubaiju i nije neki odmor, kada se vracas ovako isfrustriran i unezveren. Novinari su samo hteli da istrazuju gde i kako letuju oni koji toliko brinu o narodu, koji nema ni za hleb. To novinarstvo izumire u Srbijim gde su pozeljni samo potkupljeni novinari i mediji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online