Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 15.05.2013.
18:32
Beta A

Duh Ilije Čvorovića u skupštini

Raspravu poslanika Skupštine Srbije o izveštaju o kontroli službi bezbednosti obeležila je polemika dvoje poslanika vladajuće koalicije - predsednice Odbora za kontrolu službi bezbednosti Jadranke Joksimovć s poslanikom Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Borisavom Kovačevićem, nekadašnjim radnikom obaveštajnih službi.

"Provejava stari duh Ilije Čvorovića; u parlamentu su uznemirene strasti kada se raspravlja o bezbednosti i službama"
 

Posle polemike, poslanik opozicione, Liberalno-demokratske partije (LDP) Bojan Đurić kazao je da "provejava stari duh Ilije Čvorovića" i da se u parlamentu uznemire strasti kada se raspravlja o bezbednosti i službama.

Jadranka Joksimović koja je poslanica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), kazala je u raspravi da je "zgranuta načinom" na koji je poslanik PUPS Kovačević interpretirao nedostatke izveštaja i da je njegov govor "na ivici bezobrazluka u pogledu iznošenja netačnih stvari".

"Rekli ste da je ovaj izveštaj napisan tako da pokazuje da se nema dovoljno iskustva, to mogu i da uvažim", kazala je Jokismović i dodala da izveštaj nije podnet da bi dobio nečije hvalospeve, a posebno ne od "neke ujedinjene partije".

Na to je Kovačević kazao da je "predsedavajuća trebalo da opomene gospođu Joksimović jer je upotrebila neke neprilične izraze karakterišući ono što sam ja rekao. Drugo, uvredljivo se izrazila i indirektno o PUPS jer je rekla 'nekakva partija' ", kazao je Kovačević i dodao da je ranije u govoru iskazao poštovanje prema funkciji predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti, i da ne treba replicirati plediranjem da se dokaže da je on govorio neodgovorno i ne poznajući sadržinu izveštaja.

"Što se tiče kompetencije: ceo radni vek sam proveo upravo na tim poslovima i to najdirektnijim i najstručnijim. Najmanje može replicirati neko ko nikad nije radio te poslove, bez obzira što se deset meseci upoznavao s tim", ocenio je Kovačević.

Joksimović je negirala da je omalovažila poslaničku grupu PUPS i rekla da je trebalo da navede pun naziv PUPS, zbog čega se izvinila. Govoreći o kompetentnosti i o tome ko je gde proveo radni vek, Joksimović je rekla da je zbog civilne i demokratske kontrole bolje da oni koji kontrolišu službe bezbednosti budu oni koji nisu bili direktno uključeni u rad službi.

"To je moj principijelni stav. Naravno, dopuštam da se drugačije misli, a savetodavne uloge svih onih koji su bili pripadnici i službi bezbednosti i svih drugih organa bezbednosti uvek su dobordošli", rekla je poslanica.

Kovačević je kazao da bi u Odboru za kontrolu službi bezbednosti trebalo da bude i neko iz struke.

"Izveštaj upravo pokazuje i nedostatak tog pogleda. Mislim da se brže prikupljalo iskustvo i brže išlo u kvalitetniji rad da je u odboru i neko iz struke", ocenio je Kovačević.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.05.2013. 18:54
Eto o cemu oni pricaju..i nasta trose vreme blago nama sa ovima...
Sreda 15.05.2013. 23:03
A trojke su Djuro,sta?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online