Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 15.05.2013.
00:13
Beta A

Knežević: Niko u Srbiji nije pio otrovno mleko

Ministar poljoprivrede Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Goran Knežević izjavio je da je jasno da niko u Srbiji nije pio otrovno i kancerogeno mleko već da je u pitanju bila političko-medijska afera.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević
 

"Najveću štetu pretrpeli su seljaci, i to oni siromašni koji imaju po nekoliko krava i proizvodnjom mleka obezbeđuju egzistenciju svojoj porodici. Iako se aflatoksin u nešto većim koncentracijama pojavio u svim državama našeg klimatskog pojasa, samo je u Srbiji od toga napravljen skandal s lošim posledicama po privredu i građane", rekao je Knežević za beogradske medije.

Knežević je rekao da su u svemu tome jasni "politički motivi Demokratske stranke i aktuelne Vlade Vojvodine", ali i pojedinaca za koje je ministar ocenio da rade u interesu "uvoznog lobija", "za ličnu korist, a protiv interesa domaćih proizvođača".

"Tržište mleka se stabilizovalo čim su potrošači shvatili da nema nikakve opasnosti od konzumiranja mleka i da je u pitanju isfabrikovana afera. Nivo aflatoksina zavisi od mnogo faktora, od njive do trpeze, i njegovo povećano prisustvo u ekstremnim klimatskim uslovima kakvi su bili prošlog leta ne može se sprečiti kampanjski,
vec sistematskim i dugogodišnjim merama", rekao je Knežević.

Govoreći o briselskom sporazumu, ministar je izrazio nadu da će Srbi s Kosova, nakon emotivne reakcije, uvažiti interese države i nacije i da će prihvatiti da sprovedu taj sporazum.

"Sporazum se može kritikovati na razne načine, ali predstavlja najbolje moguće rešenje u ovom trenutku. Njegova primena Srbiji daje mogućnost da rešava ostale nagomilane probleme", naveo je on.

Knežević je ponovio da očekuje prevremene izbore u Vojvodini jer kako smatra, vlast Demokratske stranke više nema legitimitet i rezultati njene trinaestogodišnje vladavine su katastrofalni.

"I u Beogradu je značajno promenjena izborna volja građana, i to moraju da uzmu u obzir odbornici Skupštine grada", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.05.2013. 07:24
Ovaj umesto da je dao ostavku posle toliko lazi (da je imao cast i moral, sto se strogo zabranjuje u njegovom okruzenju tkzv.VS, mislim na te dve ljudske krakteristike) i dalje laze, podrzava trovanje dece u razvoju, i naravno i sporazum, koji moze da se uvrsti u isti kategoriju koja pripada njegovom resursu za "trovanje i lazi", zato se on tu javlja.
Sreda 15.05.2013. 07:13
Gde je nestalo to "naše" mleko?
Sreda 15.05.2013. 00:58
Стално покрећу неке теме о непостојећим проблемима да би народ заборавио на постојеће. Увек кад СНС-СПС треба да потпише нешто нама сервирају теме о млеку и Мишковићима.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online