Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 14.05.2013.
22:40
Beta A

Đilas: Ne razumem strah od autonomije Vojvodine

Predsednik Demokratske stranke (DS) i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da "ne razume strah bilo koga da se poštuje" autonomija Vojvodine, koja je garantovana Ustavom Srbije, objavljeno je na internet sajtu beograd.rs.

Predsednik DS-a Dragan Đilas
 

"Ne razumem strah bilo koga da se postuje autonomija Vojvodine, koja je garantovana Ustavom, i strah od toga sto se ljudi koji je danas vode i koje ce je i dalje voditi zalazu za postovanje Ustava i zakona Republike Srbije", rekao je Đilas u Sremskim Karlovcima gde je sa predsednikom opštine Milenkom Filipovićem potpisao protokol o saradnji Beograda i te opštine.

Đilas je izrazio ocekivanje da problemi koje politika donosi, budu rešeni prvo razgovorom republičke i pokrajinske vlade, uz poštovanje Ustava.

"Razgovorom se svi problemi mogu rešiti. Ako neko smatra da nešto treba da se menja, onda to treba i da kaže i da vidi da li ima podršku građana Srbije. Siguran sam da ćemo se mi koji smo danas ovde i svi oni koji žele dobro našoj državi i njenoj pokrajini uvek zalagati za poštovanje autonomije i za decentralizaciju čitave
Srbije". rekao je Đilas.

Đilas je istakao da je zahvaljujući predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću i njegovom timu Vojvodina uspela da postane četvrta regija u Evropi po odnosu prema investitorima i po prijemčivosti investicija, kao i regija u kojoj i u vreme najveće krize nije smanjen broj zaposlenih, i dodao da ne razume strah bilo koga da se to ne nastavi.

Pajtić je i potpredsednik Demokratske stranke. Đilas je podsetio da je u Sremskim Karlovcima pre 165 godina tadašnji patrijarh Josif Rajačić obnarodovao osnivanje srpskog vojvodstva iz kojeg je nastala Vojvodina.

"Vojvodina danas naravno ne pripada samo srpskom narodu, nego i predstavnicima mađarskog, slovačkog, rusinskog i svih drugih naroda koji ovde zajedno žive", rekao je Đilas.

Đilas je istakao da se razvojem Vojvodine razvija i cela Srbija.

"Ako Vojvodina uspe da podigne svoj domaći proizvod za deset odsto, time je Srbija podigla svoj za dva i po procenata. Nama i treba da bude cilj da se takve stvari dešavaju", rekao je Đilas.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.05.2013. 23:14
i vama simapatizerima sns i vama simpatizerima ds po jedan vvveeeellliiiikkki minus ------------------------------------------------------------------ kod ociju se choravi ....
Utorak 14.05.2013. 23:30
kako bi i zašto bi bilo šta razumeo kada se politikom bavi isključivo zbog novca i moći,Djilas i patriotizam nemoguća jednačina
Sreda 15.05.2013. 06:08
Не разумем како је овај издајник још увек градоначелник Београда
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online