Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 11.05.2013.
16:55
Beta A

DSS: Napadi na vladike kao u vreme militantnog komunizma

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da se protiv mitropolita Amfilohija i vladike Atanasija vodi orkestrirana kampanja kakva nije viđena još od vremena militantnog komunizma, i pozvala patrijarha Irineja da stane uz svoje vladike.

DSS oštro osudio, kako su rekli u toj stranci, orkestrirane napade na vladike
 

"Orkestrirana kampanja koja se vodi protiv mitropolita Amfilohija i vladike Atanasija zbog njihovog učešća na skupu za odbranu Kosova nije viđena u Srbiji od dana militantnog komunizma", navodi se u pisanoj izjavi portparola DSS Petra Petkovića.

Petković je naveo da su reči Amfilohija i Atanasija "bestidno falsifikovane i ceo skup je lažno prikazan". "Sramno je optuživati monaha da hoće da ubije ministra policije, a
još je sramnije optuživati vladike koje su za opstanak Kosova i Metohije u Srbiji da su osramotile Srbiju", naveo je Petković.

DSS je pozvao srpskog patrijarhija Irineja da stane uz svoje vladike i stane uz istinu i srpsko Kosovo. "DSS se oštro suprostavlja lažnom klevetanju vladika zbog njihovog
otpora predaji Kosova. DŠ nikada neće bacati kamen na svoju crkvu, ma kolika bila žestoka kampanja protiv Srbije, protiv srpskog Kosova, protiv Srpske pravoslavne crkve i protiv istine", istakao je Petković.

Patrijarh Irinej juče se ogradio od izjava Amfilohija i Atanasija na mitingu protiv briselskog sporazuma, održanom u Beogradu.

Amfilohije je na tom skupu rekao da se moli za upokojenje vlade i Skupštine Srbije, a Atanasije da premijera Srbije Ivicu Dačića zanima samo realna, zemaljska politika, a nebeska ga ne interesuje. "Tako je govorio i Đinđić, a kako je završio neka Bog sudi", rekao je Atanasije.

POVEZANE VESTI

Subota 11.05.2013. 18:31
Ово није више глас него вапај патриотске Србије, назови "српски" главари распродају нешто што превазилази њихове ништавне животе, и како рекоше "угрожава њихове политичке каријере".
Nedelja 12.05.2013. 01:16
Kakvi Idiotiiiii,Pa zar je Srbiju napustio Komunizam,NIJE.Niti ce,cvrso nas drze u saci bande UDBAske. Sve ista govna koja su sedela u klupama KPJ,pa se dogovorili da nam izigravaju Visestranacku DEMOKRATIJU,hahahhahahhahhaaaaa aj se smejemo
Nedelja 12.05.2013. 03:10
Jedino se molim Bogu da se Seselj sto prije vrati u Beograd da pomete tu bagru komunjarsku za sva vremena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online