Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 09.05.2013.
09:22
Telegraf A

Pas ujeo trudnicu, šetali je od šaltera do šaltera

Trudnu Beograđanku M. J., koju je ujeo pas lutalica, lekari iz nekoliko medicinskih ustanova pustili su da se skoro 24 sata "šeta" od šaltera do šaltera, a da joj nisu dali vakcinu antitetanus!

Doktorka jedino bila zabrinuta da li će se tužiti grad zbog ujeda psa lutalice
 

"Šetala sam, pa sam u jednom trenutku sela na klupu da se odmorim. Odjednom, taj pas je skočio na mene i ujeo me ispod pazuha! Gospođa koja je u blizini prodavala voće jedva me je spasla! Mnogo me je bolelo, ali to i nije toliko važno, koliko to što sam se uplašila za bebu", kaže ova buduća mama iz Beograda.

Posle napada, koji se dogodio u naselju Voždovac, u blizini Visoke škole elektrotehnike i računarstva, ona je otišla u Hitnu pomoć. "Suprug mi je kod kuće očistio ranu, a potom su me u Hitnoj pomoći previli. Odatle su me uputili u voždovački Dom zdravlja, gde je trebalo da primim antitetanus vakcinu", kaže M. J. i nastavlja: "Tamo je počeo haos! Prvo mi je sestra na šalteru rekla da možda nije pametno da primim antitetanus zbog toga što sam u drugom stanju. Onda me je primila doktorka Vida Jovanović, koja je, verovali ili ne, vikala na mene! Pitala me: 'Zašto su vas poslali kod mene, zašto Vas na infektivnu nisu uputili'".

Doktorka je potom dala uput za Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

"Tamo je tek bilo strašno. Prvo sam nekoliko sati čekala u prostoriji punoj bolesnih ljudi, a onda me je konačno primila neka doktorka i prvo što me je pitala bilo je: 'Čiji pas vas je ujeo?' i 'Hoćete li da tužite grad?'. Konačno je uzela da me pregleda, fotografisala mi je ranu, ali mi je rekla da se radi samo o površinskoj rani", kaže M. J.

Zatim su je uputili u Urgentni centar, gde ju je primio dr Stefan Korica.

"I on mi je rekao da je reč samo o površinskoj rani. Previli su mi to i ponovo me uputili u Dom zdravlja. Pošto je već bilo kasno, narednog dana sam otišla u Dom zdravlja Voždovac. Srećom, tamo je bila druga doktorka, koja se čudila kako to da mi odmah nisu dali vakcinu. Nikom nije jasno kako su me pustili da čitav dan budem bez vakcine", žali se Beograđanka.

Prema njenim rečima, dodatni problem je u tome što joj je konstatovana "površinska ogrebotina", a zapravo se radi o ozbiljnom ujedu, o čemu govori i činjenica da ona već nekoliko dana svakodnevno ide na previjanje.

U Domu zdravlja Voždovac u Pravnoj službi su kratko rekli da "koleginica koja se bavi zaštitom prava pacijenata nije tu, a naše radno vreme je do 13.30. Probajte sutra!".

Jedina služba za koju Beograđanka, koja je preživela napad psa i prinudnu šetnju po gradskim klinikama, ima reči hvale jeste Veterina Beograd. "Oni su odmah izašli na lice mesta, zvali su me da mi kažu da ga traže, ali da ne mogu da ga nađu. Zvali su me i narednog dana da mi kažu da su nastavili potragu", dodaje ona.

Četvrtak 09.05.2013. 10:45
Trudnice su, na žalost, odavno postale "drugorazredna bića" za osoblje i posetioce domova zdravlja po pašaluku... ne zna se ko je gori prema njima - da l' "doktori" il' penzioneri koji bleje po čekaonicama ? Na opštu žalost... I sad, vezano za ovu priču, umesto da se nađe neki novinar koji bi istražio ovo i za NAUK svima, istakao ovu "doktorku" na stub srama, pa makar i bez posla ostala, ovo će ostati samo još jedna u nizu "dogodovština" iz pašaluka.... govedo jedno "doktorsko"...
Četvrtak 09.05.2013. 13:11
Ocigledno da zena nije dobro pristupila problemu. Trebalo je prvo da ponese 200gr kafe cistacici a ova bi je uvela preko reda kod doktorke. E tamo bi bilo zgodno da ponudi 20-ak eura ,onako da se nadje a uz to i njoj da tutne 200gr kafe .Ona ce je ljubazno pregledati cak ce joj ponuditi i izvstaj ili ekspertizu za tuzbu gradu uz jos koj euro vise. Zatim ce pozvati svog kolegu u urgentnom da je pogleda a preporucice je kao prijateljicu pa bi bilo zgodno da i tamo nekako ne ode praznih ruku. A vakcinu ce uz malo srece dobiti samo ako je "znak paznje" dovoljno velik . Pa sa srecom!
Četvrtak 09.05.2013. 11:57
zao mi je zaista sto smo u 21. veku dopustili da nam ulica puna lutalica izgleda kao da smo u srednjem...ne preduzima se nista i deca isto budu zrtve gradske nemarnosti...s tim u vezi predlagala sam svim poznanicima i prijateljima mali ultrazvucni aparat koji zvukom tera pse i koji nije skup kad se pomisli koliko je skupo posle maltretirati s ei ici po lekarima...a tek ako nastanu komplikacije...aparat je deset eura i osim par njih niko nije hteo da ga kupi...da imam decu uzela bih bez razmisljanja a i za sebe...tek kad se nesto desi shvatimo koliko je sve to opasno i traumaticno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online