Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.05.2013.
10:06
B92 A

Šapić: Nemam ništa protiv Šutanovca

Dragan Šutanovac, nekadašnji potpredsednik Demokratske stranke, kandidovaće se za predsednika Gradskog odbora demokrata u Beogradu, Aleksandar Šapić kaže da nema ništa protiv Šutanovca, kao ni protiv bilo koga drugog ko misli da bi mogao dobro da vodi Gradski odbor DS.

Šapić za demokratsku trku u Beogradu
 

"Voleo bih da se što više ljudi kandiduje, da imamo pravu demokratsku utakmicu", rekao je za "Danas" aktuelni predsednik beogradskih demokrata Aleksandar Šapić povodom saznanja tog lista da bivši ministar odbrane namerava da uđe u trku za mesto prvog čoveka DS u prestonici.

Đilas neobavešten

 

Kako piše "Danas", Dragan Đilas i dalje snažno podržava Aleksandra Šapića, jednog od svojih najbližih saradnika, a o mogućnosti kandidovanja Dragana Šutanovca nije bio obavešten.

Šapić je tim povodom još naglasio da je velika prednost DS u odnosu na ostale političke stranke to što su kod njih "demokratija i stranački izbori najrazvijeniji", a dokaz za to je da će za predsednika Gradskog odbora članstvo još jednom glasati neposredno. Izbori u beogradskoj DS, kao što je "Danas" objavio, zakazani su za 8. jun.

Bivši potpredsednik stranke Dragan Šutanovac namerava da izađe na crtu Aleksandru Šapiću za poziciju predsednika Gradskog odbora, a konačnu odluku trebalo bi da donese ovih dana. Aleksandar Šapić, uz naglašavanje da svaki član DS iz Beograda ima pravo da na izborima bira i bude biran, kaže da ne želi da prikuplja potpise za svoju kandidaturu za ostanak na čelu Gradskog odbora.

"Ako me Gradski odbor bude kandidovao za drugi mandat predsednika, prihvatiću tu njihovu odluku. Ne želim da sam skupljam potpise, neka o mom radu presuđuju oni s kojima sam radio proteklih godina. Ako oni misle da treba da ostanem na toj funkciji, naravno da ću prihvatiti njihovo mišljenje", rekao je Šapić za "Danas".

Šutanovac je sada u DS-u šef resornog odbora za bezbednost i narodni poslanik. Posle stranačke Izborne skupštine u novembru 2012, u dogovoru s novim predsednikom Đilasom, pored Gorana Bogdanovića postao je jedini funkcioner DS koji je bio u prošloj vladi, a zadržao je i poslanički mandat i člansku kartu demokrata.

Ipak, Šutanovac smatra da Đilas nije ispunio obećanje da će ga kooptirati u Predsedništvo DS i već duže vreme je nezadovoljan novom politikom stranke. Bivši ministar odbrane je posle parlamentarnih i predsedničkih izbora, u drugoj polovini 2012, balansirao između Borisa Tadića i Dragana Đilasa, ali se nijednom zvanično nije opredelio između njih dvojice i praktično je postao pasivni član DS.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online