Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 07.05.2013.
18:50
Beta A

Vamen i Nikolić: Sada treba primeniti sporazum

Danski ministar za evropske poslove Nikolaj Vamen i predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekli su danas u Beogradu da je posle postizanja sporazuma u Briselu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine važna njegova primena, saopštila je predsednikova pres služba.

Nikolić je istakao da Srbija iskreno pregovara sa željom da se kosovski problem reši jednom zauvek.

Nikolaj Vamen i Tomislav Nikolić

"Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, a spremna je da sarađuje na pronalaženju kompromisnog rešenja koje će omogućiti da ljudi žive bolje. Nakon potpisivanja sporazuma, sada ga treba pretočiti u život, bez pogrešnih tumačenja onoga što je dogovoreno", rekao je Nikolić.

Ministar Vamen je rekao da je sporazum iz Brisela veliki korak na putu stabilizacije odnosa Beograda i Prištine i da veliku zaslugu za postizanje dogovora imaju predsednik Nikolić i Vlada Srbije, piše u saopštenju. Vamen je dodao da je jasno da se u ovom sporazumu ne govori o priznavanju Kosova već o normalizaciji odnosa, a da će sledeći važan potez biti njegova primena.

"Ukoliko se implementacija sporazuma što pre ostvari, to bi predstavljalo veliki korak ka daljem napretku Srbije u evrointegracijama", rekao je Vamen.

Nikolić i Vamen složili su se da je punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji značajno ne samo za Srbiju već i za ceo region, jer, kako se dodaje, ne može se govoriti o Balkanu kao delu EU bez članstva Srbije u toj asocijaciji.

Predsednik Nikolić je rekao da je Srbija na dobrom putu da postane moderna, uređena država koja će uz podršku EU moći da podigne svoju ekonomiju i omogući bolji životni standard svojim građanima. Nikolić je istakao želju da se ekonomska razmena između Srbije i Danske podigne na mnogo viši nivo pošto godišnja trgovinska razmena u vrednosti od 120 miliona evra ni približno ne predstavlja maksimum koji dve zemlje mogu da ostvare, saopštila je predsednikova pres služba.

Vamen je danas razgovarao i s premijerom Srbije Ivicom Dačićem i s potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

 

Vamen i Vučić: Sporazum znači i novu eru u odnosima

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i danski ministar za evropske poslove Nikolaj Vamen složili su se danas da će sporazum Beograda i Prištine otvoriti nove mogućnosti za region i doprineti celokupnoj stabilizaciji, ali i označiti novu političku eru u odnosima Srbije i zemalja Evrope.

"Zamolio sam danskog kolegu da pozove investitore u Srbiju kako bi velikim investicijama doprineli otvaranju novih radnih mesta i bržem izlasku zemlje iz ekonomske krize. Pozitivan politički razvoj doprineće boljoj proceni atraktivnosti Srbije kao investicione lokacije", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.05.2013. 19:06
Da li ste sa tim idejama izasli i pobedili na proslim izborima.Dzabe govorite svaki dan da ne priznajete nezavisno Kosovo kada radite upravo suprotno.Na kraju cemo kao Kurdi ostati bez drzave.
Utorak 07.05.2013. 21:24
Danska nece da se odrekne ni Grenlanda, pokrivenog ledom, a nas savetuju da se mi odreknom nasih korena. Islandjani su im odrzali lekciju iz demoktratije kada su izasli na ulice i odbili zahtev njihovih lopovskih banaka da zaduze i decu. Onda su lepo napunili gace, jer su njihovi placenici na Islandu bili jos pohapseni, pa pravo tako unagrdjeni dojurili kod nas da nam pametuju. A to smrdi, li smrdi, ali ovi nasi ne osecaju, opijeni su mirisom zelembaca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online