Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 04.05.2013.
22:47
RTS A

Srpski Obama: Nigerijac u Pokretu socijalista

Nigerijac Ruben Ojelele živi u Srbiji 33 godine. Završio je Tehnički fakultet u Novom Sadu, bavio se muzikom, glumom, ostao u zemlji zbog ljubavi, a od pre tri meseca zakoračio je i na srpsku političku scenu - postao je član novosadskog odbora Pokreta socijalista.

Nigerijac Ruben Ojelele je došao u tadašnju SFRJ 1980. godine. Da ostane, presudila je ljubav - oženio se, dobio dvoje dece
 

Surčin, 12. decembar 1980, i minus 25 stepeni - seća se Ruben Ojejele dana kada je iz Nigerije došao na studije u tadašnju Jugoslaviju. Da će to postati njegova druga domovina nije ni sanjao, jer se protivio dolasku u komunističku zemlju.

- Međutim, moj otac je jako voleo Tita i to je prelomilo. Nama su punili glavu nekim negativnim stvarima što se tiče komunizma, međutim moj otac je rekao: Sine, idi tamo, ako ti se ne sviđa, vrati se posle šest meseci i naći ćemo neko drugo rešenje, počinje priču za RTS Ruben Ojejele.

Drugo rešenje nije bilo potrebno. Iz Srbije nije otišao 33 godine. Završio je Tehnički fakultet u Novom Sadu, bavio se muzikom, glumom, ali da ostane presudila je ljubav - oženio se, dobio dvoje dece. Pre tri meseca ušao je i srpsku politiku...

"Za sada sam samo član gradskog odbora Pokreta socijalista u Novom Sadu. Daću svoj doprinos za razvoj situacije uopšte, a koliko će to pomoći, koliko ću ući u politiku, niko ne zna šta sutra donosi", kaže Ojejele.

Kolege iz stranke kažu da je stvoren za političara, a prijatelji iz studentskih dana da je uvek bio popularan u društvu.

"Predsednik Srbija? Nikad ne reci nikad!"

"Lepo je čuti da me zovu Srpski Obama, ali Obama je predsednik Amerike. Biti predsednik, to je jako velika stvar", rekao je Ruben. Iako, za sada, nema ambiciju da bude na čelu države, iz životnog iskustva je izvukao pouku: Nikad ne reci nikad!

"Isti je kakav je i bio, pun duha, uvek spreman da pomogne, pošten čovek. Uvek je bio zabavljač i činio dobra dela", rekao je Goran Simić, Rubenov prijatelj.

"Veoma je neobično videti crnca u Srbiji, a naročito u srpskoj politici. Ljudi mu prilaze, interesuju se, razgovaraju sa njim. A ono što je nama bitno, Ruben je dobar čovek, ostao je normalan, prizeman, ostao je iskren, a takvi su danas Srbiji i srpskoj politici preko potrebni", rekao je Dragan Bračika iz Pokreta socijalista.

Nedelja 05.05.2013. 01:51
"Ruben je dobar čovek, ostao je normalan, prizeman, ostao je iskren, a takvi su danas Srbiji i srpskoj politici preko potrebni", da da da da, dodao bih i veoma, veoma su retki, prepoznacete ih tako sto su posebno obojeni, u vladi i skupstini ih trenutno nema.
Subota 04.05.2013. 22:49
http://www.youtube.com/watch?v=JY4gq9TxsGA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online