Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.05.2013.
03:19
Beta A

Srbi i Aškalija u novoj poslaničkoj grupi u Skupštini Kosova

Ministar za rad i socijalno staranje u Vladi Kosova Nenad Rašić rekao je da su šest srpskih poslanika i jedan poslanik Aškalijske zajednice osnovali novu parlamentarnu grupu u Skupštini Kosova za koju je predloženo da nosi naziv "Zajednička budućnost".

Nenad Rašić

U tu grupu ušla su četiri poslanika Samostalne liberalne stranke (SLS), i po jedan iz Jedinstvene srpske liste (JSL), Demokratske stranke KiM i Aškalijske zajednice.


Rašić, koji je član SLS-a, rekao je agenciji Beta da još ne može da kaže da li će četiri poslanika SLS-a ostati u toj stranci, čiji je lider Slobodan Petrović, i da to pre svega zavisi od stava samih poslanika.


"Mi ćemo insistirati na tome da se sprovedu korenite reforme u SLS-u, a ukoliko to ne bude prihvaćeno tražićemo alternativna rešenja. Za sada nije u planu formiranje nove političke stranke, ali se ne isključuje ni ta mogućnost", rekao je Rašić.


On je kazao da je politika koja je do sada vođena bila usporena i da ta poslanička grupa može da tu "pasivnu situaciju preokrene u aktivnu".


Rašić je rekao da su o formiranju te poslaničke grupe obavešteni svi, pa i predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu.


On je naglasio da sam naziv nove poslaničke grupe u Skupštini Kosova - "Zajednička budućnost" govori da je ta poslanička grupa otvorena za sve poslanike i da će pozvati i druge poslanike, kako SLS-a, tako i drugih parlamentarnih grupa da im se pridruže.


Rašić je rekao da je za šefa te poslaničke grupe predlozen poslanik SLS-a Goran Marinković, koji je zamenik predsednika skupštinskog Odbora za unutrašnje poslove, bezbednost i nadgledanje Kosovskih snaga bezbednosti i predsednik Odbora o pravima i interesima zajednica i povratak.


Zamenik premijera Kosova i lider SLS Slobodan Petrović rekao je u Prištini novinarima da ne želi nikoga da kritikuje i da osnivanje nove poslaničke grupe u Skupštini Kosova neće remetiti rad poslaničkog kluba SLS, koji ima sedam poslanika te stranke.


Petrović je ocenio da je nova poslanička grupa osnovana više iz ličnih nego iz opštih interesa.


On je istakao da je u novu poslaničku grupu prešlo tri, a ne četiri poslanika SLS-a, istakavši pritom da je reč o "najneaktivnijiim poslanicima SLS-a u Skupštini Kosova".


Petrović je naglasio da SLS ima ukupno 7.000 članova i da nakon poslednjih aktivnosti očekuje da se broj članova te stranke i udvostruči.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online