Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 30.04.2013.
19:27
Vestionline A

Jevtić: Spreman sam da podržim svakog povratnika

Ministar za zajednice i povratak u vladi Kosova, Dalibor Jevtić, posetio je opštinu Peć. Na početku svoje posete Jevtić se sastao sa gradonačelnikom Alji Berišom i sa njim razgovarao o položaju nevećinskih zajednica u opštini Peć kao i mogućnosti za povratak.

Posebna tema bila je povratak raseljenih pripadnika romske zajednice iz Crne Gore. Takođe razgovaralo se i o projektima koje opština Peć i Ministarstvo za zajednice i povratak mogu zajednički da realizuju. Ministar Jevtić je upoznao gradonačelnika Berišu da su dva projekta već odobrena za opštinu Peć i to treća faza asfaltiranja puta u Vitomirici i projekat kanala za navodnjavanje u Goraždevcu.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Peći ministar Jevtić posetio je pravoslavno groblje i oskrnavljenu crkvu na groblju u ovom gradu i tom prilikom naglasio da će inicitirati formiranje komisije koja će proceniti štetu na samom groblju i tražiti da se šteta sanira. Takođe Jevtić je u Peći posetio jedinu srpsku porodicu koja živi u ovom gradu, porodicu Jokić.

U nastavku svoje posete Jevtić je posetio Pećku Patrijaršiju i tom prilikom se susreo i razgovarao sa vladikom lipljanskim Jovanom. Vladika Jovan se zahvalio ministru Jevtiću na poseti i tom prilikom ga informisao o potrebama Pećke Patrijaršije. Dvojica sagovornika su se složila da je svaki povratnik na Kosovo značajan i da je i Crkva isto tako spremna da pomogne proces povratka. Na kraju sastanka vladika Jovan je u znak zahvalnosti ministru Jevtiću uručio knjigu Patrijaršije sa posvetom.

Svoju posetu opštini Peć Dalibor Jevtić završio je obilaskom Goraždevca gde je tom prilikom razgovarao sa meštanima o njihovim problemima i potrebama. On je prvo posetio staricu Milanku Todorović koja u ovom selu živi u nehumanim uslovima i tom prilikom joj obećao da će Ministarstvo za zajednice i povratak pomoći kako bi ona dobila uslove za život dostojnog čoveka. Ministar Jevtić je u Goraždevcu posetio grob ubijenih dečaka na reci Bistrici kao i crkve Svetog Proroka Jeremije i rodjenje presvete Bogorodice.

"Imao sam prilike da danas razgovaram sa predstavnicima lokalne samouprave i ono što je za mene još važnije sa narodom koji živi u opštini Peć. Meštani Goraždevca su me upoznali sa problemima sa kojima se oni susreću i istakli njihove prioritete kada je u pitanju infrastruktura. Razgovarali smo i povratku i spreman sam da podržim svakog povratnika koji je spreman da ovde ostane kako se ne bi ponavljala ista priča da gradimo kuće a one ostaju prazne,“ rekao je Jevtić u svom obraćanju medijima na kraju svoje posete opštini Peć.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.04.2013. 21:20
Вероватно ће их подржати до подземног света
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online