Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 28.04.2013.
00:11
Beta A

Dačić: Nisam izabran na izborima za nebesku Srbiju

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da više niko nema prava da se skriva iza Kosova jer bi svaki takav pokušaj završio novim egzodusom Srba i dodao da sporazum u Briselu upravo predstavlja ukidanje izgovora.

Niko više nema prava da se skriva iza Kosova: Ivica Dačić, premijer Srbije

"Morali smo tako jer u Srbiji, zbog njene budućnosti, više niko nema prava na skrivanje. A, bogami, i nema više iza čega da se sakrije. Pogotovo ne iza Kosova. Zato što bi novi pokušaj skrivanja završio još jednim, sasvim vidljivim i ogoljenim, egzodusom. Novim žrtvama, novim gubitkom i novim porazom", rekao je Dačić.

U autorskom tekstu za list Politika od nedelje, Dačić je dodao da bi u tom slučaju Kosovo nastavilo bez ikakve osude ili odgovornosti ka Evropi, a Srbija bi ponovo bila gurnuta u "duboku balkansku rupu beznađa, nesreće, gladi i čemera".

"I sama suština briselskog sporazuma je u tome. Da označimo početak kraja i kraj početka i da nađemo način, i načine, da uradimo ono zbog čega smo izabrani. A izabrani smo zbog toga da bi Srbija bila zemlja u kojoj ima posla, puteva, škola, bolnica, knjiga, pozorišta, lekova i zadovoljnih i ostvarenih ljudi", rekao je Dačić.

Premijer Srbije je rekao da je aktuelna vlast izabrana na zemaljskim izborima i za zemaljsku Srbiju, a ne na nebeskim izborima. "Na onim nebeskim, za nebesku Srbiju, ta priča je završena. Ima i ko da bira i ko da sudi. I neka njih, a mi ćemo se baviti našim stvarima, na našoj zemlji. Bez skrivanja. I bez izgovora", rekao je on.

Dačić je ocenio da Srbija nije više mogla da ne radi ništa, već je morala da proba da nađe način. "I rekao sam već, mnogo smo mi mali za toliku količin nepravde. I mnogo smo slabašni da bismo se samo krili, izgovarali i trpeli. Da ne bismo radili ništa. Da ne bi, konačno, probali da nađemo način", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, taj način nije važan samo zbog Kosova, ni samo zbog Srba sa Kosova, već i zbog cele "nenaseljene, siromašne, nezaposlene i nesrećne Srbije".

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.04.2013. 00:21
nisi izabran , da propastis ...
Nedelja 28.04.2013. 00:48
Држава мора пре или после пропасти у којој већина тријумфује, а немудри одлучују.
Nedelja 28.04.2013. 01:10
Kako misli - izabran? Jedini ko ga je izabrao jeste Vučić za koaliciju, da je izabran od naroda imao bi većinu u Skupštini. Ali već to što naprednjaci nisu hteli u koaliciju sa DSS, koju su molili da im da podršku pre drugog kruga za predsednika, trebalo je da nam kaže sve.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online