Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 27.04.2013.
14:26
Beta A

Koštunica: Mirno protiv sramnog sporazuma

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunice izjavio je danas da Srbi na Kosovu mogu da računaju na podršku DSS-a u mirnom odbacivanju briselskog sporazuma, koji je nazvao sramnim.

Vojislav Koštunica

"Podržaćemo sve zahteve koje oni budu postavili. Niko nema pravo da poučava srpski narod na Kosovu i Metohiji šta je njihov interes", rekao je Koštunica na Skupštini Omladine DSS-a u beogradskoj opštini Stari grad.

On je kazao da će srpski narod mirnim otporom sprečiti sprovođenje "sramnog" briselskog sporazuma i da će DSS sve svoje snage staviti na raspolaganje narodu da sačuva srpske državne instititucije na Kosovu. Koštunica je rekao da će stranka podržati protest Srba sa Kosova, koji je za 10. maj najavljen u Beogradu.

"Danas se na Kosovu brani svaki deo naše otadžbine, brani se i Vojvodina i Raška i istočna Srbija. Ne odbranimo li Kosovo, onda možemo biti sigurni da se tamni oblaci nadvijaju nad celom zemljom", rekao je predsednik DSS.

On je kazao da će DSS podržati inicijativu za referendum o briselskom sporazumu koji, kako je naveo, predstavlja ubijanje države Srbije i izručenje srpskog naroda lažnoj državi Kosovo.

"Evropska unija je postavila ultimatum Srbiji da ovakav sporazum mora biti potpisan i sproveden do Vidovdana (28. juna), da bi zauzvrat Evropska unija udelila Srbiji datum. Prvi korak potpisivanje sporazuma Srbija je obavila i sada Evropska unija traži sprovođenje sporazuma. E, toga neće biti. Srpski narod će mirnim otporom sprečiti sprovođenje sporazuma", rekao je Koštunica na Skupštini Omladine DSS-a, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo omladine te partije.

Prema njegovim rečima, briselski sporazum je protivustavani i neposredno je usmeren protiv državnih i nacionalnih interesa Srbije, i protiv interesa srpskog naroda.

"U 15 tačaka ovog sporazuma ni jednom rečju nije spomenuta država Srbija ili srpski Ustav ili srpski zakoni. Kako je onda Vlada Srbije mogla da potpiše sporazum u kome nema Srbije. Kako su mogli da potpišu sporazum u kome ima lažne države Kosovo, u kojem ima kosovskih zakona, u kojem ima pravnog okvira Kosova, u kome je policija i pravosuđe pod upravom lažne države Kosovo", rekao je
Koštunica, dodavši da je taj sporazum duboko potresao celu Srbiju, jer se tiče budućnosti naroda i države.

POVEZANE VESTI

Subota 27.04.2013. 14:47
Образ Србије може спасити само земљотрес јачине 10 (десет) степени по Рихтеру са епицентром на Теразијама ''НИКОЛИЋ НАС ЈЕ СВЕ ОСРАМОТИО'' !!!
Subota 27.04.2013. 16:17
Sve vise sam ubedjen da Kostunica zeli da politicki vaskrsne u ime Kosova. Ako se bavi politikom kao opozicija, onda je verovatno znao sadrzaj sporazuma i ocigledno je cekao da se sporazum potpise da bi mogao da se angazuje u svoju korist sto je takodje verovatno. Uostalom, bio je na vlasti i pitanje Kosova je za vreme svog mandata " gurao pod tepih" sve u ime integracije Srbije u Evropu, a kad su ga ovi iz Evrope malo pritegli, onda se pravio blesav.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online