Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 26.04.2013.
05:15
Danas A

DSS i Dveri stvaraju "patriotski blok"

Koalicija Demokratske stranke Srbije i Pokreta Dveri, napravljena za lokalne izbore u Zemunu 2. juna, samo je početak trajnije saradnje i stvaranje "patriotskog bloka", piše Danas.

Dogovor o novoj koaliciji: Predstavnici Dveri i DSS-a
 

Iz DSS i Dveri poručuju da su u taj savez dobrodošli svi koji su "protiv predaje Kosova i Metohije", pa samim tim i Srpska radikalna stranka. Iz SRS, međutim, odgovaraju da je taj poziv "licemeran" i da će svoj politički put, iako su na parlamentarnim izborima u maju 2012. završili ispod cenzusa, nastaviti samostalno.

Vladan Glišić, član rukovodstva Dveri, kaže za Danas da je zajednički nastup u Zemunu sa DSS samo početak političke saradnje te dve organizacije i stvaranja jedinstvenog bloka, koji je "protiv EU, za Srbiju i odbranu KiM u sastavu Srbije, i za Republiku Srpsku".

"To je dovoljna osnova da se svi srpski rodoljubi saberu u jedan zajednički front, na čije okupljanje smo mi apelovali još u vreme predsednikovanja Borisa Tadića. Taj patriotski blok će dovesti do novih parlamentarnih izbora i srušiti Vladu Srbije i premijera Ivicu Dačića. Dveri kao deo tog bloka vide i SRS, čijem smo nedavnom mitingu protiv potpisivanja briselskog sporazuma i prisustvovali, isto onako kao što smo bili u šetnji Beogradom koju je organizovala DSS", kaže Glišić.

Boško Obradović, takođe iz Dveri, ubeđen je da bi udruživanje "patriotskih organizacija" i njihovo zajedničko organizovanje protesta zbog "izdaje" Kosova moglo da dovede do vanrednih parlamentarnih izbora, koji bi bili svojevstan referendum o Sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Miloš Jovanović, potpredsednik DSS, napominje da je za njegovu stranku danas imperativ povezivanje svih "patriotskih snaga, kojima su Srbija i njen ekonomski i politički razvoj na prvom mestu".
 

"Dobrodošli su svi koji nisu učestvovali u ovome oko Kosova i Metohije, što bih ja morao da nazovem izdajom", kaže Miloš Jovanović za list.

Na pitanje da li je DSS raspoložen i za saradnju sa SRS, budući da do sada nisu pozitivno odgovarali na pozive koji su dolazili iz Šešeljeve stranke, niti su prisustvovali radikalskom mitingu protiv Sporazuma s Prištinom uprkos javnom pozivu Nemanje Šarovića, on odgovara "zašto da ne, i s njima se mora pokušati neka saradnja".
 

"Ponavljam, dobrodošle su sve državotvorne organizacije, stranke i intelektualci koji ne prihvataju da ideje Čedomira Jovanovića odnesu pobedu u Srbiji", kaže Miloš Jovanović.

I dok bi DSS u neku vrstu saveza i sa SRS, radikali kažu da neće s njima, nezadovoljni zbog toga što niko iz stranke Vojislava Koštunice nije prisustvovao nedavnom mitingu na Trgu republike protiv briselskog dogovora.

"Nećemo u savez sa licemerima iz DSS. Dvolično je da iz Koštuničine stranke poručuju da žele savez s nama, a niko od njih se nije odazvao našem javnom pozivu da dođu i dignu svoj glas protiv predaje Kosova. Zato ćemo mi svoj politički put nastaviti samostalno, kao i do sada" objašnjava za Danas Vjerica Radeta, funkcionerka SRS.

POVEZANE VESTI

Petak 26.04.2013. 06:49
svakako da svi treba da budu za spas srbije,za zaustavljanje propasti i to ujedinjeni,ali dss crnogorska stranka sa sumadincem bez sumadinaca na celu je neumesno i nekulturno.ispada kako stvari stoje, da ce tri stranke uzasa samo da vrte svoje kadrove i svoje jugoslovensko-crnogorske politicke opcije, nudeci nam opciju oni su gori.srbiji trebaju novi pokreti srba iz srbije,dveri jesu nesto novo i zato dveri treba da predvode,nikako dss.
Petak 26.04.2013. 08:45
DSS da, Dveri ne!
Petak 26.04.2013. 09:05
DSS-u nije ništa sveto jedino je važno biti u VLASTI. Zemun;Koalicija DSS-Dveri. Subotica;Prvo izborna koalicija DSS-Radikali-Dveri. Posle izbora u Subotici GLAVNI koalicioni partneri su DSS-DS. Pošto DSS oseća da DS gubi vlast u Pokrajini i u Subotici Postaju GLAVNI ORGANIZATORI mitinga u Novom Sada za smenu Pajtića tj. DS-a. Verovatno gosp. Koštunica ponovo nije informisan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online