Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 21.04.2013.
15:36
Beta A

URS podržava sporazum sa Prištinom

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je danas da sporazum s Prištinom nije idealan, ali da obezbeđuje trajni mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji i maksimalnu zaštitu prava kosovskih Srba.

URS od danas postao stranka
 

Dinkić je u Kragujevcu, gde je održana osnivačka skupština URS-a, kazao da će zbog toga ministri te stranke podržati sporazum na sednici vlade.

"Nećemo da ga veličamo, propuštena je prilika za kvalitetnije rešenje, jer je to bilo moguće pre 10, 15, 20 godina. Da smo još čekali, bilo bi gore, ovo je najbolje rešenje u ovim okolnostima", rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, treba se okrenuti budućnosti i ne zaboraviti građane koji žive južno od Ibra.

Potpredsednica vlade i funkcionerka URS-a Suzana Grubješić rekla je da je briselskim sporazumom "učinjeno maksimalno, jer je bio imperativ da se zaštiti bezbednost i sigurnost Srba". "Pregovarački tim je u tome uspeo", dodala je ona.

"Sporazum je početak rešavanja višedecenijskog istorijskog konflikta Srba i Albanaca i tako ga treba prihvatiti. Pregovori su se odvijali u atmosferi koja nije bila najbolja, jer je Srbija otišla na pregovore bez ijednog velikog strateškog saveznika, što možemo da zahvalimo greškama iz novije istorije. U datim okolnostima, postignut je maksimum", rekla je Suzana Grubješić.

Prema njenim rečima, ministri i poslanici URS-a podržaće sporazum u vladi, odnosno Skupštini Srbije, jer je jedina ispravna odluka da se on potvrdi.

"Srbija sada dobija istorijsku šansu da krene da se menja, transformiše i modernizuje i ta šansa ne sme da se ispusti... To je prilika da se nađemo na mestu gde se odlučuje", rekla je Suzana Grubješić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.04.2013. 19:35
"Expert" za prodaju i izdaju zemlje me ne iznenadjuje.Sobzirom da smo ovce koje 10 godina gledaju unistavanje i rasprodaju zemlje i to bez da im fali dlaka sa glave, nije ni cudno sto se trend nastavlja.Ovakvi ce prodati celu Srbiju bez posledica za licnu bezbednost.
Ponedeljak 22.04.2013. 00:00
URS odnosno G17 mozda sutra paja patak je NAJVECE ZLO vece od bilo koje stranke taj govnar "nevladina organizacija" koji je na mala vrata uveo MMF taj isti koji mmf kontrolise grcku kipar i bilo koju zemlju prakticno moze da vas ugasi taj isti govnar dovlaci fiat k.. palac ,NAMA NETREBA GAZDA NAMA TREBAJU ORUDJA MASINE KONJU!!! taj isti govnar je dozvolio srbinu GLADNOM da se nebavi pitanjima od intresa nego da razmislja kako da prezivi,slab vojnik je gladan vojnik ,u srbiji su vam gladni ljudi ?! bruka sramota ,za njegove fix ideje irski model i sl gluposti treba da odgovara debelo neko je izgubio pola zivota dok se on igra monopola,i sad je spao na zemlje azije gde ti je sad eu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online