Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 20.04.2013.
03:01
Beta A

Drecun: Obe strane napravile kompromis

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da su i Beograd i Priština učinili kompromis kako bi se postigao sporazum u Briselu.

Srbija nije imala drugi put: Milovan Drecun
 

"Sa naše strane kompromis je prilično težak, ali je u ovoj fazi to bilo realno što smo mogli da postignemo. Mislim da je prevagu načinio potez Beograda kada je posle osme runde odbijeno da se prihvati ono što je bilo ponuđeno, a što nam zapravo ništa nije obezbeđivalo na Kosmetu", rekao je Drecun novinarima u Pirotu, posle
razgovora s rukovodstvom kompanije Tigar.

"Postavićemo pitanje imovine"

Drecun je naveo da će se vrlo brzo postaviti i pitanje imovine Srbije na Kosovu i Metohiji.

"S druge strane, širom smo otvorili vrata nastavku procesa naše evropske integracije", rekao je Drecun i dodao da nije siguran da je Srbija imala drugi put.

Drecun je rekao da su se u igru, posle osme rudne, veoma aktivno uključile SAD.

"Naročito posle definisanog stava da bi rešenje trebalo da bude nešto više od Ahtisarija, a donekle manje od autonomije i da je uticaj Vašingtona na Prištinu doveo do spremnosti Prištine na kompromis", kazao je Drecun.

Drecun je rekao da je odbijen glavni pritisak da Srbija prihvati da u narednoj fazi saučestvuje u pokusaju Prišstine da Kosovo postane članica Ujedijenih nacija.

On je dodao da je potpisivanje sporazuma s Prištinom ne znači priznavanje suvereniteta o čemu, kako je rekao, premijer Kosova Hašim Tači već daje izjave.

"To je opravdanje pred njegovom javnošću. Mi imamo našu rezoluciju koja nije povređena ovim sporazumom nego je potvrđena i ja očekujem da će u Skupštini onako kako je bila izglasana rezolucija, sada biti usvojen i ovaj postignuti sporazum. Moraćemo da sačekamo ipak da se naša delegacija vrati da vidimo sve detalje ovog sporazuma i onda ćemo videti kakav će redosled poteza biti", kazao je Drecun.

Drecun je rekao da je Priština pokušala da tu spremnost za kompromis naplati podrškom Srbije članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama. "To je odbijeno i to je bila najveća prepreka. Ostaje da se vidi implementacija. Moraće da se sve tačke sporazuma objasne našem narodu u južnoj pokrajini i od stava srpskog naroda na Kosmetu će najviše zavisiti implementacija sporazuma", rekao je Drecun.

POVEZANE VESTI

Subota 20.04.2013. 04:06
gde je nestao covek koji je izvestavao ''pakao kosara'' u prljavim parama? pitanje je sto si bio tamo sad sigurnu ni sam neznas odgovor
Subota 20.04.2013. 07:28
ОВАКО ЗВАНИЧНА ЕВРОПА ТУМАЧИ "СПОРАЗУМ"- У НАСТАВКУ ИЗВЕШТАЈ Euronewsa- БРИСЕЛСКОГ БИРОА: "Both agree not to block each other’s bids to join international organisations; a sticking point that led to the breakdown of talks on Wednesday." ОБЕ СТРАНЕ СУ СЕ СЛОЖИЛЕ ДА НЕ БЛОКИРАЈУ НАПОРЕ ДРУГЕ СТРАНЕ ДА СЕ ПРИКЉУЧИ МЕЂУНАРОДНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА, ШТО ЈЕ БИЛА "ПРЕПРЕКА" ЗБОГ КОЈЕ СУ КОЛАПСИРАЛИ ПРЕГОВОРИ У СРЕДУ !!! ШТА НАМ ЈЕ УРАДИЛА БАГРА ''ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКА'' СЕМЕ ИМ СЕ ПОКВАРЕНО ЗАТРЛО !!!
Subota 20.04.2013. 07:11
Овај филм би се могао звати``За шаку динара``.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online