Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 19.04.2013.
18:50 >> 20:25h
Beta A

Koštunica: Vlast izdala; Vuk: Počinje evropeizacija

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas, povodom postizanja dogovora u Briselu, da je vlast izdala državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji i time nanela Srbiji koban udarac sa strahovitim istorijskim posledicama.

Lider DSS-a Vojislav Koštunica
 

"Sadašnja vlast je prihvatila da ukine državu Srbiju na Kosovu i Metohiji, izruči srpski narod na milost i nemilost albanskim separatistima i proda teritoriju Kosova za ništavni datum za početak pregovora sa EU. Ova vlast je državoubica jer je uništila srpske državne institucije na Kosovu", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi.

SPO: Otvaraju se vrata evropskog preporoda Srbije

"Dogovorom u Briselu započet je i proces normalizacije odnosa između Srbije i Kosova, koji je od suštinskog značaja za stabilnost i evropeizaciju našeg regiona", navodi se u saopštenju stranke Vuka Draškovića.

Koštunica je dodao da po tom sporazumu više ne postoji država Srbija na Kosovu i Metohiji, već Srbi treba da žive pod zakonima i vlašću "lažne države Kosovo".

"Ni NATO agresija, ni velike zapadne sile nisu mogli da nam nanesu toliko zla koliko danas vlasti Srbije nanose zla sopstvenom narodu i sopstvenoj zemlji. Ono što nije pošlo za rukom neprijateljima Srbije, da unište i ukinu srpske institucije na Kosovu, pošlo je za rukom aktuelnoj vlasti", naveo je lider DSS-a.

Po rečima Koštunice, pošto se vlast "okrenula protiv Srbije i svog naroda, potrebno je mirnim putem suprotstavljati se", kako je naveo, "otvorenom i besramnom nasilju nad Srbijom".

Pročitajte još: Pali potpisi na tekst sporazuma!

"Moramo na svaki način podržati naš narod da odbrani institucije države Srbije na Kosovu, što je on hrabro i odlučno sve ove godine i činio. I pored ovog poslednjeg čina predaje Kosova, nije sve izgubljeno. Borba za državu Srbiju i za Kosovo kao njen sastavni deo ne može i ne sme da prestane. DSS se otvoreno suprotstavlja ovom sramnom sporazumu i staje na stranu svog naroda koji se na Kosovu bori za svoju državu Srbiju", naveo je Koštunica.

Čedomir Jovanović: Ključno iskoristiti priliku

Čedomir Jovanović

"Ovo je susret s realnošću i ključno je da li ćemo tu priliku iskoristiti za izgradnju budućnosti srpskog i albanskog naroda koja neće biti opterećena sukobima, strahom i nepoverenjem. Samo uz takav epilog, a za to je neophodna politička ozbiljnost koje u prošlosti nije bilo, sporazum ima šansi za uspeh", naveo je Jovanović u saopštenju.

Grubješić: Teška, ali ispravna odluka

Suzana Grubješić

"Svako zamrzavanje konflikta i čekanje nekih boljih vremena bilo bi samozavaravanje koje smo iskusili u prethodnim godinama i koje je išlo na našu štetu", navela je Suzana Grubješić u pisanoj izjavi.

Ona je rekla da je sporazum plod dugih i teških pregovora i da treba odati priznanje svima koji su u tom procesu učestvovali, kao i visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton, koja je pokazala veliko razumevanje za potrebe Srbije i položaj Srba na Kosovu i Metohiji.

LSV pozdravlja nastavak evropskog puta Srbije

Nenad Čanak

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila je danas napor koji je pokazao tim predvođen Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem u nastavku dijaloga sa Prištinom, a samim tim i nastavku evropskog puta Srbije.

LSV je u saopštenju naveo da je upravo na tu snagu pozivao lider stranke Nenad Čanak pišući 5. aprila državnom rukovodstvu i apelujući da postupe hrabro, mudro i u interesu svih građana, te da se odluče za nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji.

Bogdanović: Sporazum je Ahtisarijev plan

Goran Bogdanović

"Ne znam šta je potpisano. Nismo čuli svih 15 tačaka, samo neke, zato ne mogu da komentarišem, ali ono što sam iz medija čuo je u prevodu Ahtisarijev plan. Tim sporazumom, sever se integrisao u kosovske instiucije", rekao je Bogdanović za agenciju Beta.

Goran Bogdanović je dodao da ne može da da adekvatan komentar dok ne vidi zvaničan papir koji je parafiran u Briselu.

Dveri: Vlada izvela državni udar

"Iako ovaj Sporazum još nije prihvaćen u Skupštini Srbije niti zvanično potpisan, on je dalekosežno poguban i znači da se prvi put u istoriji jedna država dobrovoljno odriče svoje teritorije... Iza ovog parafiranja sporazuma ne stoji Srbija, već Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, i oni će zbog kršenja predizbornih obećanja i antiustavne delatnosti morati da podnesu ostavke ili krivično odgovaraju", navodi se u saopštenju Dveri.

POVEZANE VESTI

Petak 19.04.2013. 18:52
"Ni NATO agresija, ni velike zapadne sile nisu mogli da nam nanesu toliko zla koliko danas vlasti Srbije nanose zla sopstvenom narodu i sopstvenoj zemlji. Ono što nije pošlo za rukom neprijateljima Srbije, da unište i ukinu srpske institucije na Kosovu, pošlo je za rukom aktuelnoj vlasti" na ovo ne treba komentar no comment ! izdaja ...
Petak 19.04.2013. 18:55
Vodi bre taj narod na ulice, ostavi se medijskog imidza. Finale da radimo, na jednu stranu evropejci, na drugu evroskeptici, pa da pocne utakmica. Prvo u kuci, pa u dvoristu.
Petak 19.04.2013. 19:00
МОЖЕМО СЛОБОДНО ДА СЕ СЕЛИМО САМО ЈЕ ПИТАЊЕ КУДА ? !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online