Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 18.04.2013.
21:17
Beta A

"Teško do rešenja jer Kosovo hoće u UN"

Bivši ambasador Srbije u Nemačkoj Ognjen Pribićević ocenio je da dogovora između Beograda i Prištine neće biti bez rešavanja novog uslova Kosova - stolice u UN. Kako kaže, mora se rešiti i pitanje prisustva bezbednosnih snaga Kosova u srpskim sredinama.

Svi su bili svesni da će pitanje stolice u UN doći na dnevni red
 

"Bez rešavanja ta dva pitanja, ne vidim kako bi se postigao sporazum", kazao je Pribićević nakon neuspeha još jedne runde razgovora beogradskog i prištinskog tima u Briselu.

Prema njegovim rečima, Priština i njeni moćni zapadni saveznici nastojaće da okrive Beograd ako ne dođe do sporazuma.

"Mislim da je sada situacija drugačija nego pre nekoliko nedelja, jer je manje-više izvesno sada da je Beograd spreman da prihvati ponudu EU, mada je sada dodat novi uslov - stolica u UN", rekao je Pribićević i dodao da su svi bili "svesni da će pitanje stolice u UN doći na dnevni red, ali da se to ostavljalo po strani, da se reši u okviru sveukupnog rešenja kosovskog problema".

Bivši ambasador u Nemačkoj dodao je da sada nije trenutak da se govori o članstvu Kosova u UN jer postoji dosta problema, od sprovođenja sporazuma, do rešavanja problema severa Kosova, Srba koji žive južno od Ibra, i Srpske pravoslavne crkve.

"Nismo u situaciji da rešimo ukupno pitanje Kosova, a sada nam je nametnuto pitanje stolice u UN i u tom smislu nije jednostavno okriviti Beograd kao što je to bilo pre nekoliko nedelja ili meseci", rekao je Pribićević.

Prema njegovim rečima, veliko je pitanje da li će SAD ili EU moći da utiču na Prištinu da odustane od ideje stolice u UN jer Prištini Evropska unija i Sporazum o stabilizacji i pridruživanju (S SP) nisu "šargarepa zbog koje bi sve učinila".

"Neće biti lako izvršiti pritisak da Priština odustane od stolice jer (premijer Kosova Hašim) Tači teško može da ode kući i kaže 'dobio sam SSP' i da to bude rezutlat koji bi zadovoljio Albance", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.04.2013. 21:34
ЖИВОТИ МЛАДИХ ВИСЕ О КОНЦУ И ПОТРЕБНИ СУ ПАР ХИЉАДА ЕВРА ДА БИ САЧУВАЛИ СВОЈЕ МЛАДЕ ЖИВОТЕ А ЕВРОПСКА БАНДА ЗА ЈЕДАН ДАН ПОТРОШИ СИЛНИ НОВАЦ ЗА АВИО КАРТЕ И ЈОШ СТО ЧУДА ДОК МЛАДИ УМИРУ ЈЕР НИСУ ИМАЛИ ПАРА ЗА ТРАНСПЛАТАЦИЈУ СРЦА, СТИДИТЕ СЕ БАНДО ОДВРАТНА, ОСТАНИТЕ ТАМО И НЕ ВРАЋАЈТЕ СЕ ВИШЕ ЈЕР НИКОМЕ НЕ ТРЕБАТЕ !!!
Četvrtak 18.04.2013. 21:36
Svi su bili svesni da će pitanje stolice u UN doći na dnevni red... АКО ОВО ПРИХВАТЕ ЈА СТВАРНО НЕ ЗНАМ ШТА ВИШЕ ТРЕБА ДА СЕ ДЕСИ ПА ДА ОВЕ ИЗДАЈНИКЕ БЕСИМО НА ТЕРАЗИЈАМА !!!
Četvrtak 18.04.2013. 22:19
Sad Nemac trazi stolicu, POSTO SVAKI RAZUMAN politicki faktor to mora da odbije, ALI GURAJU ANGLOSAKSONI srbske i albanske politicare, PA DA VIDIMO NA STA SE POTROSILO DESET GODINA.Nemac vise ne zna sta da napravi da Srbi odustanu od EU.Jos im jedino ostaje da nam kazu rasisticki i ksenofobno da NAS TAMO NE ZELE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online