Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 17.04.2013.
18:22
Beta A

Kraljevo traži zabranu rijalitija

Skupština Kraljeva usvojila je Deklaraciju protiv programskih sadržaja rijaliti programa emitovanih putem medija sa nacionalnom frekvencijom. Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović kaže da se nada da će istu deklaraciju podržati i drugi gradovi.

Čupanje i ženska tuča u Velikom Bratu
 

"Iako znamo da to nije u našoj nadležnosti već da se time bavi Radio difuzna agencija, naša je želja bila da kao grad prvi pokrenemo inicijativu koju će, nadam se, podržati i neki drugi gradovi, a koja bi mogla i te kako da promeni medijsku sliku u Srbiji", kazao je Jovanović.

On je naglasio da je reč o "sistemskom genocidu koji se preko programa sa nacionalnom frekvencijom vrši nad srpskim narodom".

"Tu se pre svega misli na emisije kao što su Veliki brat, Farma, Luda kuća, Preljubnici i druge čija sadržina veoma negativno utiče na naš narod, čak i vređajući nacionalno biće srpskog naroda što je najgore. Kao prosvetni radnik mogu reći da ostavljaju veoma loš uticaj na omladinu", rekao je gradonačelnik Kraljeva.

Rade Erac, predsednik odborničke grupe Nove Srbije koja je bila predlagač Deklaracije protiv rijatiti programa, objasnio je da je ta inicijative pokrenuta jer se emitovanjem takvih emisija "država suočila sa paradom mnogih negativnosti".

"Vaćarenje" pod tušem u Velikom bratu
 

"Kao država smo suočeni sa paradom kiča, šunda, neukusa, nemorala, pedofilije, homoseksualizma i svih oblika nakaradnog ponašanja, plasiranih u pojedinim medijima sa nacionalnom frekfencijom, što traje već mesecima i danima bez reakcije kulturne i intelektualne javnosti, a nažalost nema je ni od Srpske pravoslavne crkve", rekao je Erac.

On je kazao da povodom Deklaracije očekuje reakciju svih nadležnih, intelektualne i kulturne javnosti, kao i Srpske akademije nauka i umetnosti.

"Srpska akademija nauka bi trebalo da se oglasi povodom svega onoga što se radi na zloupotrebi nacionalnih frekfencija u vidu rijaliti šou programa", rekao je Erac.

Sreda 17.04.2013. 18:33
Мислим да има много више градова!
Sreda 17.04.2013. 18:49
Rijaliti je čist proizvod kapitalizma. Cilj je da novac narodu bude važniji od morala. U takvim uslovima je i prodaja državnih interesa prihvatljivija, jer eto novac je najvažniji. A Čeda Jovanović dobija na značaju jer on može da ide na letovanje od 20 hiljada eura a razni moralni tipovi bi trebali da mu zavide na tome.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online