Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 15.04.2013.
11:52
Telegraf A

NATO "oslobađao Kosovo od srpske čizme"

Od marta do juna 1999. godine eskadrile VF14 i VF41 su sa nosača CVN71 učestvovale u operaciji “Nenamerna sila” – Nato kampanji za oslobađanje Kosova od srpske čizme”, piše u 29. broju specijalizovanog časopisa “Borbeni avioni” poljskog izdavača “Amercom” koji je nedavno distribuiran pa hitno povučen sa srpskog tržišta.

U časopisu "Borbeni avioni" poljskog izdavača stoji da su Nato avioni uoslobađali Kosovo od Srba, za šta izdavač tvrdi da je "propust u prevodu" za srpsko tržište
 

Odmah nakon što se časopis našao u prodaji, na izvrtanje činjenica i omalovažavanje Srbije reagovali su pasionirani ljubitelji aviotehnike, kojima je zasmetalo to što se, uz nabrajanje “borbenih uspeha” američkih letilica u Iraku i Avganistanu, američkom avionu pripisuju zasluge i za “oslobađanje Kosova od Srba”, piše Alo.

Jedan od čitalaca kaže da je bio šokiran kada je svom trinaestogodišnjem sinu kupio časopis.

- Zajedno smo čitali o karakteristikama tog američkog aviona i njegovom učešću u okršajima širom sveta. Usledio je šok kada smo pročitali da je tom tipu aviona pripisano oslobađenje Kosova od naše čizme. Nisam želeo da zovem izdavača jer sam video da je reč o firmi sa sedištem u Poljskoj, ali sam zato pozvao domaćeg distributera. Rečeno mi je da su oni upravo pokrenuli postupak povlačenja časopisa iz prodaje na osnovu pritužbi građana koji su ih kontaktirali pre mene – objasnio je čitalac lista.

U beogradskoj firmi “Global pres” potvrdili su da su zbog problema s opisom letilice sporni časopis povukli iz prodaje. Dragana Milivojević, menadžerka firme, kaže da je reč o propustu izdavača i da oni kao distributer ne mogu da snose odgovornost za tuđe postupke, ali da distribucije neće biti sve dok se greška ne ispravi.

- Uočili smo problem tek kada je časopis otišao u prodaju, s obzirom na to da nam pre toga uvid u tekst nije bio omogućen jer je časopis zapakovan u celofan. Izdavač iz Poljske se duboko izvinjava svima zbog propusta jer se greškom dogodilo da tekst bude preveden za naše tržište bez korekcije – objasnila je ona.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.04.2013. 12:07
Nije tu nista slucajno. Casopis je namerno tako preveden.
Ponedeljak 15.04.2013. 12:33
steta sto nije bio nevidljiv da mu jebemo kevu
Ponedeljak 15.04.2013. 20:15
''NATO "oslobađao Kosovo od srpske čizme" - придружио се низу ''ослободитеља'' - Османлије, Хитлер, Балисти, ОВК... - све ''ослободитељи'' од зла оца, а од горе матере, не зна се ко је више ''ослободио'' и ко је већи крволок.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online