Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 15.04.2013.
10:23
Srna A

Priština sprema represivne mere

Privremene institucije u Prištini spremaju represivne mere na severu Kosova, a na udaru će se naći i predsednici četiri opštine i načelnici okruga, pišu beogradski mediji.

Sve će raditi uz odobrenje Euleksa i Kfora

Prema nezvaničnim navodima iz međunarodnih izvora, kosovske vlasti će uz odobrenje međunarodne zajednice, odnosno Euleksa i Kfora, početi rigorozne kontrole na administrativnim linijama između centralne Srbije i Kosmeta. Takve informacije mogle su se čuti i u političkim krugovima na Kosovu.

Predsednik srpske opštine Štrpce Zvonko Mihajlović rekao je da će premijer samoproglašenog Kosova Hašim Tači ovih dana početi da primenjuje sporazum "Stefanović-Tahiri", što znači - rigorozne kontrole putnika i robe koji ulaze na teritoriju Kosova i Metohije, pišu Večernje novosti. Za to je, dodaje on, dobio zeleno svetlo od međunarodne zajednice, a sve će raditi u koordinaciji sa Kforom i Euleksom.

Mihajlović kaže da će istovremeno biti aktiviran spisak "nepoželjnih" lica srpske nacionalnosti, koja se terete da su prekršili "kosovske zakone i Ustav", kao što su predsednici srpskih opština i načelnici okruga.

Tači je potvrdio da će, ukoliko izostane dogovor između Beograda i Prištine, preduzeti određene korake uz podršku Kfora i Euleksa. On je nedavno rekao da će uz pomoć međunarodnih partnera integrisati sever Kosova u kosovski ustavni okvir, što su predstavnici Srba sa ovog područja ocenili kao otvorene pretnje severu pokrajine.

Istovremeno i Srbi iz centralnog dela pokrajine, odnosno južno od Ibra, strepe od mogućih akcija Albanaca koje se, kako kažu, po pravilu izvode u koordinaciji vlasti sa radikalnim strujama i uz prećutnu podršku međunarodne zajednice. Zato oni smatraju da je zajednica srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima u sudstvu, policiji i urbanizmu, koje zahteva Beograd, jedini garant njihove zaštite i opstanka na Kosovu, ali i minimum koji bi Priština i međunarodna zajednica morali da prihvate.

Akcija pretresa dve srpske kuće u selima Grnčar i Vrbovac u opštini Kosovska Vitina, koju su prije nekoliko dana proveli pripadnici specijalne kosovske jedinice ROSU, uznemirila je Srbe u kosovskom Pomoravlju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.04.2013. 10:58
Puni su mediji svakodnevnih izjava izdajnika, naklonjenih nam Evropljana, Albanaca o nastavku pregovora.Oni ne smeju da dopuste da se Srbija okrene Rusiji. Bez nje gube ceo Balkan. Ako propadnu i novi, pocece jos jedni, samo da SE DRZI RUSE NA odstojanju. KUPOVANJE VREMENA. Cim se Srbi sretnu sa delegatima Dume odmah stize aktivnost nasih KAO TI lobista u EU i US. ISTA PRICA VEC CEO VEK.Budjav lebac, gubljenje identiteta i teritorija.ZASTO je to tako da se pita AKADEMIKE? Da nije radi sigurnosti i boljeg zivota? ZASTA dopustise unistenje proizvodnje u Srbiji, koja je verovatno pre prvog svetskog rata bila veca nego danas? GDE SU slicne zapadu evidance based studije AKADEMIKA na tu temu?
Ponedeljak 15.04.2013. 11:28
ПРЕГОВОРЕ НАСТАВЉМО И БЕЗ ''ЕУ'' ПОСЛЕ ТОГА ИДЕМО И БЕЗ АЛБАНАЦА, ИМА СВЕ ДА ИХ ЗБУНИМО КАД ВИДЕ ДА ПРЕГОВАРАМО САМИ СА СОБОМ !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online