Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 12.04.2013.
00:35
Beta A

Pajtić: Pokušaj gašenja autonomije Vojvodine

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da je na delu pokušaj "gašenja" autonomije te pokrajine.

Protiv nas se vodi strašna kampanja: Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine
 

"Da li treba da pristanemo na to da nam se ukida nadležnost po nadležnost i da se tako polako ugasi i autonomija Vojvodine? Mi na to nećemo pristati", rekao je Pajtić u emisiji "Jedan na jedan" Radio televizije Vojvodine.

On je ocenio da je, nakon što je Vlada Vojvodine donela Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, usledila "strašna kampanja i poziv na linč" protiv pokrajinskih vlasti, uz "besmislene" optužbe za separatizam.

Za Deklaraciju glasali i predstavnici LSV-a i SVM-a

Pajtić je rekao da nisu tačne tvrdnje koalicionih partnera iz Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara da nisu bili upoznati sa tekstom Predloga deklaracije, pošto su za taj tekst glasali i predstavnici te dve partije u Vladi Vojvodine.

"Kakav separatizam, kakvi bakrači! U Vojvodini nikada nije bilo separatizma, niti će ga ikada biti. Republičke vlasti izmišljaju neprijatelja kako bi prikrili rezultate pregovora o Kosovu", kazao je Pajtić i dodao da se iz istih razloga danas u Novom Sadu organizuje miting "Stop razbijanju Srbije", koji je uperen protiv vlasti u Vojvodini.

Pajtić je rekao da je apsurdno da vladajuće stranke u zemlji organizuju miting protiv pokrajinskih vlasti, umesto da rešavaju probleme i ocenio da je cilj zapravo da se pokrajinska vlast sruši pod svaku cenu i "upodobi" sa republičkom.

"Ja molim boga da danas u Novom Sadu (na mitingu) ne strada ni jedan prozor, da ne bude incidenata", rekao je Pajtić i odbacio mogućnost organizovanja "kontramitinga".

On je optužio republičke vlasti da "na silu" krše zakone kojima su regulisane nadležnosti Vojvodine, da se Vojvodini oduzima imovina i da se krši Ustav.

Pajtić je oštro kritikovao predsednika Srbije Tomislava Nikolića i upitao da li je u skladu sa Ustavom kada predsednik države Vladu Vojvodine nazove "takozvanom", što je Nikolić učinio na konferenciji za novinare u nedelju.

Ocenio je da je veoma "ironično" kada republičke vlasti optužuju pokrajinske da nisu dovoljno učinile za građane Vojvodine, a pritom zakidaju Vojvodinu za novac i za nadležnosti.

POVEZANE VESTI

Petak 12.04.2013. 05:41
Ето нама мира у нашој Војводини и у нашој Србији само да њега угасимо!
Petak 12.04.2013. 06:51
pajtć bi se priključio hrvtskoj ili mađaskoj
Petak 12.04.2013. 08:41
Vi na to nećete pristati....ko to MI ? Ako u Vojvodini živi 76% Srba, kome je dodjeljena autonomija ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online