Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 09.04.2013.
20:53
Srna A

Godišnje preko Kosova pređe 60 tona heroina

Direktor ruske Federalne službe za borbu protiv trgovine narkoticima Viktor Ivanov izjavio je u Moskvi da je Kosovo glavni tranzitni put za opojne droge iz Avganistana za Evropu i da preko njega godišnje prođe 60 tona heroina vrednog više od tri milijarde evra.

Vladimir Božović (na slici) je sa direktorom ruske Federalne službe za borbu protiv trgovine narkoticima Viktorom Ivanovom potpisao Plan o zajedničkim aktivnostima dve službe u borbi protiv nedozvoljenog prometa opojnih droga
 


Ivanov je sa državnim sekretarom Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Vladimirom Božovićem potpisao u Moskvi Plan o zajedničkim aktivnostima dve službe u borbi protiv nedozvoljenog prometa opojnih droga.


On je ukazao da je u proteklih pet godina Kosovo postalo glavni tranzitni put za opojne droge iz Avganistana namenjene tržištu Evrope i dodao da u svetlu tih činjenica razume napore Vlade Srbije da zaštiti srpsku zajednicu na Kosovu, prenose mediji.


On je rekao da je MUP Srbije već dostavio podatke o osobi osumnjičenoj za trgovinu narkoticima koja je na poternici izdatoj od MUP-a Srbije i zatražio pomoć ruske Službe u pronalaženju te osobe, ali nije naveo o kome je reč.


Državni sekretar Vladimir Božović kazao je da organizovane kriminalne grupe na Kosovu čine sve da ostvare milijarde evra profita iz trgovine narkoticima i ocenio da taj profit "sigurno biva upotrebljen za ostvarivanje i političkih ciljeva".


Božović je rekao i da se dijalogom Vlade Srbije sa Prištinom u Briselu želi dati doprinos bezbednosti i borbi protiv trgovine opojnim drogama, ali da "izgleda da prištinska strana nema sluha da to čuje".


Planom o zajedničkim aktivnostima dve službe u borbi protiv nedozvoljenog prometa opojnih droga u naredne dve godine, koji je u utorak potpisan u Moskvi, definišu se konkretne aktivnosti i oblici saradnje, između ostalih i razmena podataka o osobama za koje se sumnja da se bave trgovinom narkoticima, te podataka o kanalima i putevina droge.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.04.2013. 20:56
Ех свашта а ја мислио да амери воле шиптаре па их зато штите.
Utorak 09.04.2013. 21:16
Ne mali deo tog novca završi i u Srbiji pre svega kod takozvanih nevladinih orgenizacija, kao i kod nekih tkz nezavisnii televizija i novina a bogami i kod politički činilaca kojim je veličanje Evropeski vrednosti samo sredstvo rad obmane sluđenih građana Srbije... Neki kažu da su i neki političari uživaoci narkotika, za jednog sam siguran ne samo fizičkom izgledu već i po ponašanju.. Nekad je bio mnogo moćan i uticajan ali danas je podmukao i mnogo zal..
Utorak 09.04.2013. 20:58
Znamo brate,znamo. I nek se glasno prica o tome; i o tome!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online