Petak 27. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 04.04.2013.
22:01
Beta A

"Ponuđena samo kapitulacija"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Beograd želi da postigne sporazum sa Prištinom, ali da je Srbiji ponuđena samo kapitulacija na koju ne može da pristane, a da su moguće samo male korekcije onoga o čemu je bilo reči u Briselu.

Premijer Srbije Ivica Dačić
 

"Ne možemo da potpišemo kapitulaciju. Mom kolegi francuskom premijeru Žan-Marku Erou sam predočio da je dijalog s Prištinom bio takav da je samo nedostajao vagon u kojem bismo potpisali kapitulaciju. Pregovori su doveli do potpune farse", rekao je Dačić za sutrašnje Večernje novosti.

Dačić je naveo da su moguće samo neke male korekcije onoga o čemu je bilo reči u Briselu i da pregovora u suštini više neće biti. Ponovio je da se govorilo da će Srbima na pregovorima biti ponuđena široka autonomija unutar Kosova, ali da od toga nema ništa i da se Srbima nudi mnogo manje od onoga što ima bilo koji grad u Francuskoj.

Dačić je naveo da visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton mora da 10. aprila uđe u proceduru podnošenja svog izvestaja.

"To, praktično, znači da do tada treba da se izjasnimo da li prihvatamo ili ne", rekao je Dačić.

Upitan o verovatnoći da do 10. aprila bude postignut sporazum sa Prištinom, Dačić je odgovorio da bi za Srbiju i njenu budućnost bilo dobro da dogovor bude postignut.

"Važno je iskoristiti pozitivan momenat za otvaranje perspektiva. Odbijanje nam ništa ne donosi u dugoročnom smislu jer, kao što sam rekao, sledeći predlog sigurno neće biti ništa bolji. Ali, opet, da biste nešto prihvatili, morate da imate šta da prihvatite. U ovom trenutku, nama se, doslovno ne da šansa da nešto prihvatimo", rekao
je Dačić.

Premijer Srbije je objasnio da se "ništa" ne može prihvatiti.

"'Nešto' bi se moglo prihvatiti. Ako dođemo do tog 'nešto', mogli bi da ga prihvatimo. Zato će u narednim danima zaista biti veoma važno dobro promisliti. Narod treba da bude svestan težine situacije u kojoj se nalazimo", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.04.2013. 22:36
Уколико буде још само једна рунда преговора сматраћу да је урађена највећа издаја свих времена на овим просторима. Нек нам уведу санкције, визе и све остало шта год хоће али Космет не дамо ни по коју цену.
Četvrtak 04.04.2013. 22:31
ИЗДАЈА ТЕК СЛЕДИ АКО ПОСЛЕ НЕ ДОБИЈЕНОГ ДАТУМА КРЕНУ ДА ИСПУЊАВАЈУ УСЛОВЕ ЗА ДАТУМ У НАРЕДНИМ МЕСЕЦИМА КОЈИ ЕУ ОДРЕДИ, Е ТУ СМО ТЕК У ШКРИПЦУ, А ТО НАМ НЕ ГИНЕ, СВИ ЗНАМО ДА НЕ ОДУСТАЈУ ОД ЕВРОПЕ ИСТО КАО ШТО ЈЕ БИЛО ЗА КАНДИДАТУРУ !!!
Četvrtak 04.04.2013. 23:23
Ovo je kao pred Prvi Svjetski Rat kada se od Srbije trazilo da potpiese nesto sto nemoze. Tada je Srbija rekla NE, ali je platila visoku cijenu. Samo Svabe sada imaju drugaciju taktiku
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online