Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 04.04.2013.
10:52
Beta A

Lajčak: Sever Kosova - ničija zemlja koju treba urediti

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak ocenio je da poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine koja je okončana bez dogovora, ne znači definitivan krah pregovora i upozorio da se Evropska unija nije distancirala od dijaloga.

"Čekaju nas još veoma intenzivne aktivnosti, ne tako vidljive, već više iza scene", kazao je Lajčak, javljaju danas slovački mediji.

Lajčak je, pre dolaska na mesto ministra spoljnih poslova Slovačke, bio bliski saradnik visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

Miroslav Lajčak

"Ostaje još nekoliko dana do termina kada će Ketrin Ešton obznaniti svoje preporuke. Za Srbiju je velika motivacija to da dobije datum pocetka pregovora o pristupanju EU", ukazao je Lajčak.

Šef slovačke diplomatije veruje da će se naći rešenje, pošto, kako je kazao ne ne postoji takav problem za koji nema rešenja.

"Danas je sever Kosova ničija zemlja, bez vladavine zakona što ne može da odgovara nijednom pristojnom čoveku. Normalno je da je neophodno da se tamo poštuju zakoni i da važe 'pravila igre'. Na to niko ne može da ima zamerke", rekao je Lajčak.

"Kosovska strana se plaši da se ne stvori mehanizam koji bi blokirao funkcionisanje Kosova. Srpska strana se plaši da srpska zajednica ne bude lišena svojih prava. Nije pošlo za rukom da se premoste ti stavovi", rekao je Lajčak.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.04.2013. 11:49
Naravno da ni sjever ni bilo koji dio Kosmeta nisu "ničija zemlja". To je naša zemlja 1/1 Miroslav Lajčak je pseudo- demokrata niskog kalibra i izdajnik slovačkog naroda. Srbi i Slovaci su u jako sličnoj situaciji. Slovaci su imali priliku osjetiti šta je EU na vrlo ponižavajući način: "Mađarska kao simbol svog predsedavanja, umetnički eksponat i dekoraciju u sedištu Evropske unije u Briselu, odabrala tepih sa starom mapom Ugarske na kojoj su i delovi Republike Slovačke, Srbije i Rumunije" što je (ispravno) shvaćeno: "kao kad bi Nemačka u zgradu u kojoj zasedaju lideri 27 zemalja EU smestila tepih sa mapom Trećeg Rajha"
Četvrtak 04.04.2013. 11:50
Dakle, sve je dogovoreno oko oastatka KiM, samo je preostao sjeverni dio da se prilagodi. Koliko cemo jos nepravde dozivjeti od Zapada da mi je znati?
Četvrtak 04.04.2013. 12:46
КОСОВО ЈЕ СРПСКА ЗЕМЉА ОД ПАМТИВЕКА, ПОРЕКЛО СРБИЈЕ ЛЕЖИ НА ТОЈ ЗЕМЉИ, ТО ШТО СТЕ СЕ ВИ ОДРЕКЛИ ВАШЕ ИСТОРИЈЕ ТО ЈЕ ВАША СРАМОТА АЛИ НЕ ТЕРАЈТЕ НАС...!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online