Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 03.04.2013.
20:21
Beta A

Tači: Srbija da prihvati realnost

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da je kosovska delegacija bila spremna da prihvati sporazum sa srpskom stranom još u petoj rundi dijaloga održanoj 4.marta u Briselu i istakao da se nada da će Srbija prihvatiti realnost i samim tim i sporazum.

Bili smo spremni za postizanje sporazuma još 4. marta: Hašim Tači
 

Na konferenciji za novinare, Tači je rekao da postoji puna saglasnost stavova Kosova i Evropske unije.

"Izbore na severu Kosova vodiće OEBS"

Tačli je naveo do će, kako je rekao, ilegalne strukture bezbednosti biti potpuno rasformirane.

Biće stvoreni uslovi za održavanje izbora u tri, eventualno četiri opštine na severu. Njih će organizovati i voditi OEBS na poziv institucija Kosova, dok će rezultate izbora overiti CIK Kosova, rekao
je Tači i dodao da će posle toga izabrani predsednici formirati
zajednicu opština sa srpskom većinom.

"Srpska strana je, kao što znate, zatražila dodatno vreme za konsultacije. Postizanje sporazuma nije samo za dobrobit Kosova, u korist jedne zajednice, već je za dobrobit evropeizacije celog regiona. Međutim, želim da istaknem da nezavisno od sadašnjih
teškoća proces ne može biti proglašen okončanim ili neuspelim. Nadam se da će Srbija prihvatiti realnost a samim tim i sporazum", rekao je kosovski premijer.

Tači je rekao da je svestan da nema lakih rešenja ni za bilo koju zemlju ili lidera.

"Međutim, svako od nas, kako u Prištini tako i u Beogradu treba da gleda ka budućnosti, da ne ostanemo taoci prošlosti i da nadvladaju razum i smelost za odluku i postizanje sporazuma", kazao je Tači.

Prema njemu, zajednica opština sa srpskom većinom treba da bude u saglasnosti s Ustavom i zakonima Kosova i neće imati izvršna niti zakonodavna ovlašćenja.

"Istovremeno, pravni sistem će biti jedinstven, prema kosovskim zakonima i na celoj teritoriji Kosova. Kosovo će imati jedan policijski sistem i komandni lanac. Policija će delovati prema kosovskim zakonima i prema kosovskoj institucionalnoj liniji", kazao
je Tači.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.04.2013. 20:24
КОСОВО ПОЉЕ - Краду ми памћење, Скраћују ми прошлост, Отимају векове, Џамијају цркве, Арају азбуку, Чекићају гробове, Издиру темељ, Размећу колевку. Куд да чергам с Високим Дечанима? Где да предигнем Пећаршију? Узимају ми оно Што никоме нисам узео, Моје лавре и престонице, Не знам шта је моје, Ни где ми је граница, Народ ми је у најму и расејању, Пале ми тапије И затиру постојанство. Зар да опет затрапим Свете Архангеле? Да ми помунаре поново Љевишку? Очни живац су ми одавно растурили, Сад ми и бели штап отимају, жртвено поље са крвавом травом Не смем да кажем да је моје. Не дају ми да уђем у кућу Кажу да сам ја продао, Земљу коју сам од неба купио Неко им је обећао-
Sreda 03.04.2013. 20:48
A sta je sa Srpskim ustavom majku ti j....m siptarsku.
Sreda 03.04.2013. 20:55
...gospodine Taci, ako tvoji prijatelji Eu i USA prihvate realnost da si Srbima vadio ljudskih prgane, a zaatim ih prodava da financiras OVK-KLA, onda ce i srbija considr (whether) ili ne priznati nezvisnost koaosova republik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online