Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 29.03.2013.
23:12
Beta A

Jerkov: Politički nas proganjaju

Portparolka Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je da nedavna hapšenja funkcionera te stranke predstavljaju čin političkog progona kojim se vladajuća koalicija obračunava sa svojim neistomišljenicima.

Ona je na konferenciji za novinare u sedištu DS u Beogradu rekla da se aktuelna vlast, pod plaštom borbe protiv korupcije, obračunava sa političkom konkurencijom.

"Nijednog člana DS-a nećemo štititi ako je prekršio zakon, ali nećemo ni ćutati kada privode naše članove i određuju im višemesečne pritvore. Ne može pretpostavka nevinosti da važi samo za članove vladajućih stranaka", kazala je Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Ona je potvrdila da je policija danas privela bivšeg direktora Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova i člana DS Jovana Tišmu i da je bivšem gradonačelniku Leskovca Slobodanu Kociću određen jednomesečni pritvor zbog navodnih malverzacija oko izgradnje autobuske stanice u tom gradu.

"Ne može direktor policije Milorad Veljović da unapred proglasi krivim ljude iz Razvojne banke Vojvodine, ne može vlast da privodi samo članove DS-a za kršenje zakona a da direktor JP 'Srbijagas' i član vladajuće Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović bude samo opomenut što je bez tendera podelio 200 miliona evra privatnim firmama za poslove gasifikacije opština", kazala je Jerkov.

Prema njenim rečima, DS će se obratiti međunarodnim institucijama za zaštitu ljudskih prava kako bi ih upoznala sa političkim progonom svog članstva.

"DS ima 200.000 članova, vlast može da uhapsi svakog od njih, ali to neće ubiti demokratiju u Srbiji danas kao što nije ni devedesetih godina", rekla je Jerkov i dodala da će ministar pravde Nikola Selaković morati da odgovara što oni koji su pušteni iz zatvora prema Zakonu o amnestiji, poput Uroša Mišića, ponovo prebijaju
građane.

Odgovarajući na pitanje o blokadi računa DS-a, Jerkov je istakla da će stranka pozvati funkcionere i članove da dobrovoljnim prilozima doprinesu skidanju blokade.

POVEZANE VESTI

Petak 29.03.2013. 23:14
svi ste vi moj do mojega.
Petak 29.03.2013. 23:20
Кредите ви можете да вратите само ако опет дођете на власт бандо !!!
Subota 30.03.2013. 00:34
Jadni vi sad ste zrtve. A dok ste krali bilo vam je lepo. Pa ceo Leskovac zna da je taj zv."Bojta", ojadio grad i sta sad treba da ga zalimo. More svi ste vi za resetke samo polako docicete svi na red.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online