Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 29.03.2013.
01:35
B92 A

Vučić traži dodatne garancije EU

Aleksandar Vučić traži da u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koja je za 2. april zakazana u Briselu, učestvuju i Nemačka i Britanija, saznaje B92.

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije

Prema informacijama B92, prvi potpredsednik Vlade Srbije smatra da bi tom sastanku trebalo da prisustvuje neko od ministara inostranih poslova najuticajnijih zemalja EU, poput šefova diplomatije Nemačke ili Velike Britanije, Gida Vestervela ili Vilijema Hejga, koji bi bili dodatni garant i podrška u cilju da se u sedištu EU postigne dogovor.

Odluku o tome da će i on 2. aprila ići u Brisel, Vučić će doneti sutra, posle sastanka državnog vrha, koji je, kako saznajemo, zakazan za 12 časova.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je u Skupštini Srbije da je Vučić i do sada učestovao u pregovorima, da se o dijalogu s Prištinom konsultuju i s predsedinkom Tomislavom Nikolićem, da o tome postoji potpuno jedinstvo i da je dogovoreno da će odluke doneti ili zajedno ili nikako.

"Naš stav je da ćemo učiniti sve da pregovori ne propadnu", rekao je Dačić. Vučić danas nije bio u parlamentu na sednici na kojoj poslanici postavljaju pitanja.

Pročitajte još:

* Kocijančić: Ešton bi bila zadovoljna dolaskom Vučića

* Vučić: Verujem Dačiću, ne verujem da ću u Brisel

Već danima se u medijima pojavljuju informacije o tome kako bi Zapad želeo da se Aleksandar Vučić dodatno angažuje u dijalogu o Kosovu između Beograda i Prištine.

Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, izjavila je da Eštonova nije uputila pismeni poziv Vučiću da učestvuje u razgovorima, ali bi bila oduševljena da on u Brisel dođe sa Dačićem 2. aprila.

POVEZANE VESTI

Petak 29.03.2013. 02:03
"Naš stav je da ćemo učiniti sve da pregovori ne propadnu", rekao je Dačić. Ау! То већ никако не ваља! Јер, дасо, једнога дана овај народ ће учинити све да изгуби кључ од затвора у који ће те са правом бацити!
Petak 29.03.2013. 03:15
Vucic je na dobrom putu da ostane zapamcen kao drzavnik velikog formata. Za Srbiju ce uciniti sve. Npr. u tzv. dijalogu sa Pristinom ce u pomoc pozvati engleskog i nemackog birokratu-politicara! (???) Ideja je na nivou njegovog vidjenja srpskih interesa. Kada jos i ta dvojica podviknu (Srbima), nestace poslednje slamke za koju se drze nasi drzavnici - "nikada nece priznati Kosovo"! Vazno da tece borba protiv korupcije. Punom parom... u maglu ce se i pretvoriti. A sirotinja raja srecna. Nada se, jadna, i misli - konacno, evo pravde! A ono - drzava ode na dobos!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online