Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 28.03.2013.
16:46
Beta A

Tači: Nikada nećemo prihvatiti predlog Srbije

Takozvani premijer samoproklamovanog Kosova Hašim Tači izjavio je u četvrtak da Priština nikada neće prihvatiti cilj koji Beograd želi da postigne na Kosovu - da formira treći nivo vlasti i Asocijaciji srspkih opština obezbedi izvršne nadležnosti, jer, između ostalog, ne želi da rešavanjem jednog problema napravi veći.

Hašim Tači
 

"Tako nešto se nikada neće desiti. Ni jednom i ni pod kojim okolnostima nećemo prihvatiti nešto što će kršiti Ustav. Nećemo rešiti jedan problem tako što ćemo stvoriti još veći", poručio je Tači u Skuspštini Kosova gde je poslanike informisao o dijalogu sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.


Kosovski premijer je rekao da ni on ni institucije Kosova nisu ni pod čijim pritiskom da prihvate ono što je protiv intreresa zemlje, već Beograd, koji mora promeniti pristup prema Kosovu.


Tači je kao fundamentalno neslaganje označio neslagajne oko nadležnosti Asocijacije i dodao da je ono bilo glavni razlog zbog čega poslednja runda u Briselu nije okoncana sporazumom.
 

Trajković: Beograd u pravu

Poslanica u kosovskom parlametnu Rada Trajković rekla je da je Beograd u pravu kada traži zajednicu srpskih opština koja će povezati Srbe i obezbediti funkcionisanje koje podrazumeva institucionalnu i funkcionalnu borbu za njihov opstanak na Kosovu.
Trajkovićeva je navela da je, uzimajući u obzir ono što se desilo Srbima na Kosovu, Beograd u pravu kada traži Zajednicu srpskih opština koja će povezati Srbe i preko koje će svi funkcionisati na način koji podrazumeva institucionalnu i funkcionalnu borbu za opstanak.

"Nećemo dozvoliti da se na Kosovu recikliraju neuspeli modeli, bilo da se radi o Republici Srpskoj, ili o nekoj podeli, autonomiji ili specijalnom statusu severa Kosova", kazao je on.


Prema njegovim rečima, sporazum neće obuhvatiti samo pitanje Asocijacije i bezuslovno rasformiranje paralelnih struktura, već i ostala osetljiva pitanja kao što su nestali, energetika, telekomunikacija.


Tači je ocenio da je naredna rudna zakazana za 2. april odlučujuća za postizanje sporazuma između Prištine i Beograda i da u Brisel odlazi da bi okončao jedno poglavlje i otvorio novu etapu saradnje i mira u regionu.


U raspravi koja je na trenutke bila veoma žustra i kritična poslanici su iznosili stavove do brige za puno ostvarivanje Ustava i zakona Kosova i plana Martija Ahtisarija, za šta su se zalagali poslanici Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova do negiranja svega što se želi postići sporazumom za šta su upućene kritike od strane poslanika Pokreta Samoopredelenje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.03.2013. 18:10
Hahaha Takozvani premijer samoproklamovanog Kosova... Bas ste jadni
Četvrtak 28.03.2013. 17:09
Па како наши не раде ништа сами ће они поклонити све да уђу у ЕУ
Četvrtak 28.03.2013. 20:21
NE PRIHVATAJ I JASNO KAZI DA TE SVI RAZUMU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online