Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 28.03.2013.
13:21
Beta A

Kuršumlija: Kupili ''mazdu'' od 25.000 evra, ispod časti im je da idu ''pežoom''

Opštinska vlast u Kuršumliji kupila je novi automobil od 25.800 evra. Taj potez danas su osudili predstavnici opozicije koji navode da je bilo bolje da je taj novac izdvojen za socijalno ugrožene, jer je Kuršumlija jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji. Opštinska vlast, koju čine Srpska napredna stranka, Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i Socijalistička partija Srbije, novu "mazdu 6" je kupila na Sajmu automobila u Beogradu.

Predsednik opštine Radoljub Vidić rekao je agenciji Beta da je novi automobil bio neophodan, jer opštinski vozni park poseduje tri dotrajala službena automobila - "pežo", "jugo" i "zastavu 101". Čelnici lokalne samouprave su često do Beograda putovali starim "jugom" ili "zastavom 101".

Pežo, jugo i fijat dotrajali...

"Zaista smo kupili nov auto za potrebe opštine, jednostavno smo morali da stare automobile zamenimo novim. Stari 'pežo' je prešao 610.000 kilometara i vise nije bezbedan za putovanje. Troškovi održavanja starih automobila su veliki i ne isplati se održavati ih", kazao je Vidić.

On je podsetio da je opština Kuršumlija ušla u velike planove i projekte, za čiju realizaciju je potreban nov automobil. Kao primer je naveo nastavak radova na jednom od najvećih projekata u Srbiji, na brani "Selova", ali i početak pregovora oko otvaranja Kuršumlijske banje i izgradnje puta preko planine Radan.

"To su sve velike investicije, kako ćemo mi s 'jugom' ili 'zastavom 101' da idemo svaki dan za Beograd, ako znamo da nam treba sedam sati da odemo i da se vratimo iz Beograda. Svaka opština ima bezbedan i siguran automobil i ne vidim šta je problem oko kupovine novog automobila", kazao je Vidić.

Opozicioni odbornici iz Kuršumlije negoduju zbog kupovine novog automobila i smatraju da je novac trebalo da bude usmeren za socijalno ugrožene. Odbornik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Branislav Jovanović rekao je da je Kuršumlija jedna od najsiromašnijih opština i da je to razlog zbog kojeg opština nije trebalo da kupi nov automobil.

"Kupovina tog automobila je dovela do velikog nezadovoljstva opozicije u našoj opštini, jer je novac trebao biti usmeren za socijalna davanja, jer ljudi u ovom gradu veoma teško žive", kazao je Jovanović.

Predsednik opštine Kuršumlija je naveo da su raznim projektima i programima za smanjenje siromaštva podmireni svi socijalno ugrozeni u tom gradu.

"Zaista smo automobile stavili na poslednje mesto. Socijalno ugroženima smo obezbedili posao u komunalnom preduzeću, zatim smo izdvojili značajna sredstva za stipendije oko 800 studenata i srednjoškolaca", rekao je Vidić.

On je rekao da je, između ostalog, realizovana i odluka da se nezaposlenim majkama novorođenih beba mesečno isplaćuje po 20.000 dinara, dok one koje su zaposlene dobijaju jednokratnu pomoć od 40.000 dinara.

"Auto je došao poslednji", istakao je Vidić.

Četvrtak 28.03.2013. 13:41
Jbg. ja ovo ne osudjujem zaista. Jer i meni je auto neophodan u poslu i to je apsolutno potrebno, a sad sto smo mi kao narod navikli da razapinjemo one koji imaju dobra kola samo zato sto ih mi nemamo i iz ljubomore to je vec pitanje svesti i laznog morala i ne moze nam se pomoci.
Četvrtak 28.03.2013. 15:05
Ako je već bilo neophodno kupiti vozilo onda je trebalo uzeti domaće, tj. Fijata 500L, koliko god on bio preskup za taj kvalitet. Državni organi, uključujući organe lokalne samouprave, prvi bi trebalo da daju primer kupovinom domaćeg.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online