Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 28.03.2013.
01:46
Srna, RTS A

Ljajić: "Ahtisari minus" neprihvatljiv

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić kaže da je predlog od osam tačaka, koji je visoki predstavnik EU Ketrin Ešton ponudila tokom poslednje rudne briselskog dijaloga, neprihvatljiv za Vladu Srbije i da predstavlja plan "Ahtisari minus", a ne "Ahtisari plus", koji je ranije ponuđen.

Svako sledeće rešenje koje se nudi Srbiji je gore od prethodnog: Rasim Ljajić
 

"Kada se ponovo sretnu premijeri Srbije Ivica Dačić i samoproglašenog Kosova Hašim Tači, ako ostane isti dokument na stolu, sasvim sam siguran da će biti odbijen, jer je neprihvatljiv ne samo sa stanovišta Srba na severu Kosova, nego i za Vladu Srbije", rekao je Ljajić.

Pročitajte još:

* Dogovor o Kosovu postignut - zajednica po Ahtisariju?

* EU nudi Beogradu jedno veliko ništa

On je za RTS naveo da se vode intenzivne diplomatske aktivnosti i traži kompromis i da se sve do 2. aprila, kada se nastavlja dijalog Beograda i Prištine u Briselu, neće znati kakav će biti ishod pregovora.

"Ovaj sada predlog je Ahtisari minus, to je činjenica, i zbog toga je neprihvatljiv, prethodni je predviđao i univerzitet u Prištini, ovde ga nigde nema, i sasvim sigurno nije prihvatljivo za Vladu", kaže Ljajić.

On ističe da pozicije Srbije u ovom dijalogu nisu povoljne i da ne bi bio u koži premijera Dačića, koji vodi te pregovore, niti prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

"Ali i u tom malom prostoru treba tražiti rešenje. Situacija zamrznutog konflikta najmanje odgovara Srbima. Nije dobro rešenje da se problem rešava unedogled", rekao je Ljajić.

On smatra da je sada nerealno da se pregovori prebace iz okrilja EU u UN i ocenio da je svako sledeće rešenje koje se nudi Beogradu gore od prethodnog. Ljajić je rekao da ne veruje da bi moglo doći do novog egzodusa Srba sa Kosova i Metohije ako pregovori propadnu, dodajući da bi to bila strašna blamaža za međunarodnu zajednicu, koja je preuzela odgovornost za južnu pokrajinu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.03.2013. 03:30
Једини на политичкој сцени Србије који има петљу да каже истину.
Četvrtak 28.03.2013. 03:35
NE, NE, NE, to je LAZ Ljajicu - NAPROTIV, situacija zamrznutog konflikta NAJVISE odgovara Srbima! A najmanje albancima, jer oni hoce na JURIS, tj dok je jos svjetska javnost neinformisana o njihovim zlocinima i o pravom stanju na Kosovu, oni hoce NA BRZINU da smuvaju svjetsku javnost i otmu Kosovo. SRAM vas bilo Ljajicu, zar oni jadni Srbi na Kosovu nisu dovoljno napaceni i sludjeni, od takvih kao vi kojima je jedino vlastita fotelja vazna !!
Četvrtak 28.03.2013. 07:42
O kojoj "medjunarodnoj zajednici" ovi pricaju? Pod tom zajednicom se misli na NATO, USA I njene poltrone, a ne na demokratski svet koji je stavljen na margine. Srpska Republika Krajina je bila pod protektoratom I zastitom te iste tkz. medjunarodne zajednice ili UNFROFOR I znamo kako smo prosli, krvavo a niko nije nikada odgovarao zbog zla ucinjenog I presutkivanja te iste tkz. medjunarodne zajednice. Tako ce isto proci I srbi na Kosmetu budu li bili pod zastitom tkz. medjunarodne zajednice, a koja radi iskljucivo u korist siptarskih fasista!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online