Subota 21. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 26.03.2013.
14:05
Beta A

''To što je Jahjaga tu, ne znači da priznajemo KiM''

Poziv predsednici samoproklamovanog Kosova Atifeti Jahjagi da učestvuje 12. i 13. juna u Bratislavi na samitu predsednika Srednje Evrope neće značiti da je Slovačka promenila stav i da priznaje Kosovo, izjavio je danas slovački predsednik Ivan Gašparovič.

"Pozvao sam na samit šefove 20 evropskih država i predsednika Evropskog saveta. Pozvani su i predstavnici Kosova. Iako slovačka Kosovo ne priznaje kao državu, prihvata da je ta oblast deo Evrope. Tamo žive ljudi kojima je takođe potrebno da rešavaju svoja socijalna i ekonomska pitanja", kazao je Gašparovič u Bratislavi.

Atifete Jahjaga

Slovački predsednik naglasio je da je ovogodišnje susretanje srednjeevropskih predsednika posvećeno traganju za političkim sredstvima da se rešava ekonomska kriza i pomogne izlazak iz nje.

"Slovačka se i dalje ne slaže sa načinom na koji je Kosovo nastalo. Tu se ništa ne menja", rekao je Gašparovič, javlja slovačka agencija TASR.

Gašparovič učestvuje danas na redovnoj godišnjoj konferenciji u slovačkom Ministarstvu inostranih poslova na kojoj se razmatra i ocenjuje kako je slovačka diplomatija tokom protekle godine ispunila zadate prioritete. Gašparovič je, obraćajući se slovačkim diplomatama i analitičarima, upozorio da kako polako iz politike nestaje generacija koja je na svojoj koži osetila strahote Drugog svetskog rata polako se gubi koncept Evropske unije kao oruđa evropske bezbednosti.

"To je posledica činjenice da deo generacije mladih političkih lidera uprošćeno gleda na problem bezbednosti. Greše. Našu borbu za stabilnost evra u tom kontekstu vidim kao borbu za bezbednost. Danas više nego ikada su povezana pitanja privrede, stabilnosti i bezbednosti", kazao je slovački predsednik.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.03.2013. 15:06
Slovacka jedino zbog svog problema s Madjarima ne priznaje Kosmet.Prezaduzena je, a od tigra ekonomskog ostade tigar od papira.Narod tamo niti ne zna za probleme Srbije ili nece da ih vidi osim nekolicine koji su povezani sa srbskim patriotskim organizacijama.Price o podrsci su kukavicje jaje ambasadora. Cim stigne obavest TACNO sta dobivamo od Arapa, treba mudro konfrontisati Srbiju EU clanicama kao i SPC stav vatikanskom ekumenizmu. U litiji da povedu narod na Kosmet. U EU para vise nema, ZLATA NEMA. Price sa ekrana za malu decu su DONACIJE NASIH PARA ZA SVAKO OTVORENO RADNO MESTO. Balon papira ce da pukne ubrzo, a sa njim i EU privreda.Zato Kinezi i Rusi kupuju zlato da privrede preziv
Utorak 26.03.2013. 15:19
...nema razlike od Tomu diplomu, nikad nece priznamo nezavisnost kosova republik, a u "Vatikan" se s' Tacija srdano grli/rukuje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online