Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 25.03.2013.
19:40
Beta A

LDP: Đilasove vizije su kao Bidžine, Rakine ili Ganguline

Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je da sa predsednikom Demokratske stranke (DS) Draganom Đilasom nije moguće praviti alternativu sadašnjoj vasti kojoj se demokratska i građanska Srbija mora suprotstaviti umesto Đilasovih pokušaja da se dodvori naprednjacima.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas
 


 

"Bili smo fer i nismo želeli da insistiramo na svim promašajima i greškama koje pravi (Đilas). Više to nećemo činiti, zato što je šteta koju pravi Srbiji blokadom pravljenja alternative ovoj vlasti namerna i prevelika", naveo je LDP u saopštenju.

LDP je naveo da je mesecima pružao priliku Đilasu da pokaže da je u stanju da razdvoji suštinu od jeftinog marketinga, ideju demokratske i reformske Srbije od potrebe da se obračunava sa svakim ko nije po meri njegove populističke, nazadne i sebične politike.

"Način razmišljanja Đilasove Demokratske stranke najsličniji je političkim vizijama Bidže, Rake ili Gangule i sigurni smo da to nije ono što su želeli članovi i birači demokrata", navodi LDP.

LDP je saopštio da članovi i birači DS razumeju ono što Đilasu nije jasno a to je da je budućnost Srbije slobodno tržište a ne vulgarizovana komandna ekonomija i kombinati, i da se demokratska i građanska Srbija mora suprotstaviti sadašnjoj vlasti, umesto Đilasovih pokušaja da se dodvori naprednjacima.

Povodom prelaska funkcionera LDP u Vojvodini Milivoja Vrebalova u DS što je saopšteno na konferenciji za novinare u sedištu DS u Beogradu, LDP je ocenio da se erozija Đilasove politike i organizacije ne može zaustaviti besmislenim transferima i konferencijama za novinare na kojima nema ni reči o politici.

"Politički metodi koje je izabrao svode se na ideologiju trgovačkog putnika, koji ne razume potrebe reformskog dela političke scene i umesto toga se bavi osvetom prema LDP", piše u saopštenju LDP.

Ta stranka je ocenila da je DS ustrojena po Đilasovom modelu postala prepreka svakom pokušaju racionalnog razgovora i naporima da se napravi jasno profilisani politički blok koji će biti alternativa postojećem režimu u Srbiji, i da se više neće baviti takvim iluzornim pokušajima.

"Za nas politika nije pijaca i oštro ćemo se suprotstaviti politici čoveka koji nema nikakve veze sa suštinom i izvornom politikom stranke na čije je čelo sticajem okolnosti došao", piše u saopštenju LDP.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.03.2013. 19:45
није биђи ни до колена морао би да се подине на прсте да му довати ... .и. ...
Ponedeljak 25.03.2013. 21:06
Gospodine Čedo ne vidim razloga za toliku vašu ljutnju. Ponekad je bolje i ugristi se za jezik. Brzina u radu jeste vrlina, ali zna i debelo da nas zezne. A osveta, kojoj vi u ovom momentu stremite je osobina samo malih ljudi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online