Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Subota 23.03.2013.
14:53
Beta A

''Bombardovali su nas zbog Kosova''

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je danas da je nezavisnost Kosova bila cilj bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine i da je namera Zapada da pregovorima u Briselu tu nezavisnost legalizuje.

"Sadašnja vlast je dobila priliku da za Srbiju uradi mnogo tako što može da odbije briselski papir. Najbolji način za to jeste sazivanje Narodne skupštine koja je jedina vlasna da EU pošalje dostojan odgovor", rekao je Koštunica na tribini povodom godišnjice početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije 24. marta.

Srbija pred teškim iskušenjima: Vojislav Koštunica

On je naveo da je evroatlantski projekat stvaranja nezavisnosti Kosova započeo vojnim napadom NATO na Srbiju. Predsednik DSS je naveo da se Srbija nalazi pred teškim iskušenjima koja zahtevaju pribranost nacionalnih snaga kako bi se odbranila
teritorija, nacionalni identitet i istorija zemlje.

"EU nema drugog cilja kada je u pitanju Kosovo, nego da ga otme od Srbije i stvori nezavisnu državu pod NATO kontrolom, zauzvrat Srbiji ne nudi ništa. Srbija treba da se odrekne dela svoje teritorije koja je simbol srpske istorije i srpske države, zarad datuma za pregovore sa EU", istakao je Koštunica.

"Ako Srbija nastavi putem evropskih integracija to će zapravo biti put dalje razgradnje i urušavanje srpske države. Politička neutralnost vodi u obnovu Srbije, kao što evropske integracije vode u njeno propadanje", smatra Koštunica.

"Evropska unija može da učini Srbiji najveću uslugu ako nam uskrati datum. To je put koji nas vodi obnovi srpske državotvorne politike. To je put koji nas vodi politici koja se više neće zasnivati na podređivanju naših državnih, nacionalnih i ekonomskih interesa volji Evropske unije", ocenjuje Koštunica.

POVEZANE VESTI

Subota 23.03.2013. 14:57
Zovi Vojislave, zovi...... Направимо листу највећих лопова и не дајмо им да побегну из земље! Блокирајмо све авионске писте онога дана када барабе буду намеравале да беже на сунце Флориде! Народе Србије, сестре и браћо и сви српски грађани! Моји храбри студенти! Које год да сте вере и имена, покажите да не постоји ни десно, ни лево, ни црно, ни бело, него само ситост или глад, здравље или болест, обест или жртва, безобзирност или солидарност, страх, или слобода. Изаберимо слободу! ИЗАЂИМО СВИ, ПОКАЖИМО КОЛИКО НАС ЈЕ ЈАКИХ, СВЕСНИХ И НЕПОБЕДИВИХ ДАНАС! MAN
Subota 23.03.2013. 16:33
BRACO I SESTRE,6 APRILA SVI NA TRG REPUBLIKE!
Subota 23.03.2013. 15:14
Сваки дан ово треба понављати, неки су то давно заборавили...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online