Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 22.03.2013.
21:33
Beta A

"Beograd mnogo spremniji od Prištine"

Beograd je daleko spremniji od Prištine da, na osnovu sporazuma iz Brisela, pošalje svog oficira za vezu koji će olakšati primenu briselskih dogovora, izjavio je šef pregovaračkog tima Vlade Srbije u tehničkom dijalogu s Prištinom, Dejan Pavićević.

Beograd je daleko spremniji od Prištine da, na osnovu sporazuma iz Brisela, pošalje svog oficira za vezu koji će olakšati primenu briselskih dogovora, smatra Dejan Pavićević
 

"Prethodno moraju da se reše mnoga tehnička, logistička i bezbednosna pitanja. Čim ona budu rešena, doći će do razmene oficira (za vezu). Garantujem da će Beograd to učiniti pre Prištine", kazao je agenciji Beta Pavićević koga je Vlada Srbije imenovala i za oficira za vezu s Prištinom.

Premijer Kosova Hašim Tači je danas rekao na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku da sporazum Srbije i Kosova o "kancelarijama za vezu" i "razmeni oficira za vezu" nije primenjen što je prepreka na putu ka uspostavljanju diplomatskih odnosa dve zemlje.

Međutim, Pavićević je ukazao da se u dogovoru, s kojim se složila i posrednica u dijaglogu Ketrin Ešton, ne govori o "kancelarijama za vezu", već samo o "oficirima za vezu".

"Za Beograd primena sporazuma nije sporna... Vrlo je jasno da oficiri neće imati niti diplomatski satus, a neće biti ni ambasadori, niti će predstavljati uvod u ambasadore, već je to funkcija koja će olakšati komunikaciju i primenu briselskih sporazuma i, možda, pomagati u rešavanju nekih dnevnih problema", kazao je on.

"Oficir za vezu je čovek koji će imati administratvnu i tehničku ulogu, i baviće se realizacijom sporazuma, otklanjanjem nesuglasica. Čim se nađu tehnička rešenja, obavestiću službu EU na čijem je čelu Ketrin Ešton, da sam spreman da počnem da obavljam funkciju pri kancelariji EU u Prištini" objasnio je Pavićević i podsetio da Priština još nije zvanično izabrala svog oficira za vezu za šta je kandidat Ljuljzim Peci.

POVEZANE VESTI

Petak 22.03.2013. 22:55
Džoker je kriv Mislili smo započe ćemo igru pravu o konačno malo dignuti glavu mislili smo počeće igra prava ...jer izvuko smo džokera iz rukava sa novim ćemo šiplom dobiti na pokeru jer zamotan je bio ...U STIROPORU al džoker ko džoker...zamjena gadna bez ikakva znaka bezdušna i hladna mislili smo spast će rodnu nam grudu a on se pretvori ...DVORSKU LUDU samo nas sramoti po celom svetu na vlasti imamo piruetu sve pirueta do džokera postavimo kera...POSTAVIMO KERA i tako opet...sve iznova ponovo na vlasti imamo lopova i kad se smeje džoker je tužan ....džoker je ružan...DŽOKER JE RUŽAN i ovaj je džoker po glavi siv ....džoker je kriv...DŽOKER JE KRIV. Predrag Babić
Petak 22.03.2013. 21:46
Da pišem što mislim ne mogu...ko sam ja da uzimam Stivenu Kingu hleb...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online