Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 21.03.2013.
14:24
B92 A

"Blizu smo rešenju: Treba pripremiti javnost za ono šta sledi"

Rešenju smo bliži nego što je u javnosti prikazano. Potrebno je pripremiti javnost za ono što će biti finalno saopšteno. Činjenica da je vođena zajednička konferencija za štampu pokazuje da su pregovori uznapredovali, rekla je predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović povodom završetka sedme runde dijaloga.

Činjenica da je vođena zajednička konferencija za štampu pokazuje da su pregovori uznapredovali: Potrebno je pripremiti javnost za ono što će biti saopšteno
 

Aleksandra Joksimović smatra da su pregovori teški i da nije ni za očekivati da se do rešenja dođe u kratkom roku. Ona navodi da se vidi da ovo nisu pregovori koji se vode samo da bi bili vođeni, nego pregovori koji imaju za cilj da se dođe do rešenja. Joksimovićeva smatra da su se pojavili neki ohrabrujući signali i neko rešenje je na vidiku.

Predsednica Centra za spoljnu politiku objašnjava da ne vidi ništa čudno što Ivica Dačić informiše i konsultuje se sa prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Normalno je da postoji takva vrsta komunikacije izmeđi premijera i Aleksandra Vučića, s obzirom da on je predsednik najveće parlamentarne stranke. Premijer ne želi svu odgovornost da ponese na svojim plećima i veoma važno je da bili šta što je dogovoreno da bude implementirano. Da bi takva šansa postojala moraju svi da budu uključeni, smatra Joksimovićeva i dodaje da je i Ketrin Ešton prepoznala

Nedeljković zadovoljan, jer nema dogovora u Briselu

važnost implementacije, pošto je u Brisel pozvala i Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

Ona ističe da svakako svi žele da se pregovori završe pre izveštaje Evropske komisije 16. aprila, a da obeshrabrujuće vesti iz Nemačke stižu već duže vreme i povezane su i sa predseojećim izborima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.03.2013. 14:26
"Potrebno je pripremiti javnost za ono što će biti finalno saopšteno" Финале је само кад све оно што је било наше опет и буде! Српски Народ никад није призно ни једну издају а камоли издају светог Косова!!!
Četvrtak 21.03.2013. 14:34
ПИТАЊЕ ЗА ДАЧИЋА: Како ћеш ми рећи да нису моја она 5 хектара, оне њиве, оно прелепо двориште са травом као на стадиону, она природа и онај рај? Оне моје 3 куће срушене плус помоћне просторије. Како ћеш ми то саопштити пошто ја нисам продао ни грумен земље?
Četvrtak 21.03.2013. 15:00
Дачићу!Када већ намераваш да спремиш јавност онда треба да спремиш и своју децу на то да ће бити жигосана као деца оца који је издао своју земљу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online