Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 20.03.2013.
17:31
B92 A

"Država nema rezervne Srbe na Kosovu"

Dok u Briselu traje dijalog Beograda i Prištine, predstavnici Srba sa severa Kosova poručuju da država mora da shvati da nema rezervne Srbe na Kosovu i Metohiji.

IIlustracija: Srbi sa severa Kosova neće po svaku cenu prihvatiti dogovor iz Brisela

Čekaju ishod briselskih razgovora, ali ne skrštenih ruku. Srbi sa severa Kosova najavili su da će, ako ne budu zadovoljni, njihova skupština preuzeti suverenitet na sebe. Načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković tvrdi da samo žele da se zaštite.

"Formiranje srpske zajednice kroz pregovore znači povlačenje države sa ove teritorije, istovremeno znači legalizaciju granice i da država Srbija prestaje da vrši vlast na jednom delu svoje teritorije”, ocenjuje Nedeljković.

"Mi ne želimo da država ide drumom, a mi šumom. Međutim, mi nemamo rezervnu državu ali i država mora da shvati da nema rezervne Srbe na Kosovu i Metohiji", poručuje on.

Svaka se odluka sa severa pažljivo prati i južno od Ibra. Srbi u tom delu Kosova žive u potpuno drugačijim okolnostima, podseća novinar iz Gračanice Živojin Rakočević.

"Već 13 godina Srbi na severu Kosova imaju svoju slobodu i sada se od njih traži da tu svoju slobodu podele sa vlašću Hašima Tačija. Zato je ovaj potez o nekakvom osamostaljenju srpskih opština poslednji veliki pritisak na Beograd da se to ne bi desilo", ocenjuje on.

Rakočević zaključuje da bi ovakva odluka zapravo značila i gubitak nade Srba na jugu da mogu uživati slobodu kakvu imaju Srbi na severu.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.03.2013. 17:43
Oprosti te za trenutnu izdaju! Nije Narod kriv! Nicija nije do zore pa ni izdajnica, okupatora i ostalog sljama!
Sreda 20.03.2013. 17:46
Napokon da se napravi jedan pametan korak.Dokle vise da Beograd sa grupom izdajnika diktira drugima sta da rade,90-ih su upropastili Kninsku Krajinu i pokusali da uniste Republiku Srpsku.Sad pokusavaju da prodaju Kosovo pa bi onda i Vojvodinu.Samo napre braco Krajiski Srbi su uz vas i bicemo sa vama ako bude trbalo i da se gine ponovo.Proglasenjem Srpske Kosovske skupstine ponistite sve sporazume koje su dosadasnje vlade potpisale.Sverom u boga za Srpsku jeinstvenu drzavu.Dosta je bilo izdajnika i prodani dusa.
Sreda 20.03.2013. 18:47
... jedino resenje je, ocepat se od srbiju, ince,(pored oovakvih politicara)otet ce nam celu pokrajinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online