Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 20.03.2013.
13:50
Beta A

Stanković: Vojska nije maltretirala albanske čobane

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković negirao je danas tvrdnje da je Vojska Srbije maltretirala dva albanska čobana kod sela Končulj, u opštini Bujanovac.

Lider Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliu optužio je juče u izjavi za agenciju Beta pripadnike Vojske Srbije da su "pre pet dana maltretirali čobane dok su čuvali stoku" i najavio protest zbog toga.

Vojska je odgovorno radila svoj posao: Zoran Stanković

U izjavi Stankovića dostavljenoj agenciji Beta navodi se da je Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa 13. marta, prilikom posete poplavljenim područjima, o spornoj situaciji obavestio predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.

Predsednik Koordinacionog tela je tim povodom kontaktirao nadležne u Vojnoj bazi kod sela Končulj gde su mu kazali da su te osobe pokušale da pređu administrativnu liniju (sa Kosovom) na mestu koje za to nije predviđeno i da ih je tom prilikom zaustavila patrola Vojske koja je pozvala policiju i pravosudne organe".

"Rečeno mi je i da su zatečena lica objasnila da to nisu učinila s namerom. S obzirom da je počinjen prekršaj, policija je sačinila zapisnik, a sudski organi su izrekli prekršajne kazne. Takođe, stoka je vraćena vlasnicima", izjavio je Stanković.

Prema njegovim rečima, o pojedinostima je odmah po dobijanju informacija obavestio Arifija, kao i predsednika Mesne zajednice Končulj.

"Svakako da nije reč o maltretiranju građana, već o odgovornom ponašanju pripadnika Vojske Srbije čiji je zadatak da štite administrativnu liniju od nelegalnih prelazaka", naveo je Stanković.

Prema njegovim rečima, nema mesta manipulacijama i tezi o maltretiranju meštana Končulja.

"Nema potrebe za ovom vrstom nametanja i pravljenja problema gde ih nema. Stvari su jasne, moraju se poštovati zakoni i oni vaze za sve jednako. Moj savet je da meštani ovog sela ne podležu političkim manipulacijama zarad nečijih ciljeva koji im neće doneti bolji život", rekao je on.

Stanković je najavio da će stanovnike Končulja obići prilikom prve
sledeće posete i sa njima pričati o unapređenju života.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.03.2013. 14:08
Е јесу их "малтретирали" ц,ц,ц...!?Требали су у помоћ позвати НАТО јер је то ипак "кршење људских права"!Шта мислиш,легтимисала их полиција!?Па где то има у свету да полиција сме контролисти сумњивце?!Безобраштини никад краја!
Sreda 20.03.2013. 15:01
AKO JEDNA SIPTARSKA BITANGA OPTUZI VOJSKU STO CUVA GRANICU I NIKO NJEGA NE OPTUZI DA RUSI SISTEM, IMA I ONIH KOJI PODRZAVAJU VOJSKU I ZAHTEVAJU STROZU KONTROLU TOG PROSTORA .
Sreda 20.03.2013. 16:28
Da bar jeste ,ne bi čovjeku bilo žao.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online