Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 20.03.2013.
09:30
RTS A

Grubješić: Dogovor nije na vidiku

Današnja, sedma runda pregovora u Briselu nije ključna zato što dogovor Beograda i Prištine nije na vidiku, kaže potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić.

Svima je jasno da sada mora da popusti druga strana

"Neki iz Brisela kažu da je ova runda presudna, mi kažemo da nije, zato što dogovor nije na vidiku", rekla je Grubješić za RTS i istakla da je Srbija napravila puno kompromisa i da je sada svima jasno da mora da popusti druga strana koja je do sada insistirala isključivo na nezavnisnosti.

"Ja sam uvek realista. Učinili smo ono što možemo. Ako danas postignemo zajednicu Srpskih opština sa izvršnim nadležnostima, onda smo postigli dogovor", ocenila je Grubješić.

Govoreći o poseti delegacije Budestaga, ona je istakla da svaka zemlja može da dođe sa spiskom zahteva, ali da to nije suština.

"To jeste važna delegacija, iz najvažnije zemlje, ali naš posao nije da ispunjavamo svačije zahteve i uslove, a da bežimo od suštine, a suština je postizanje dogovora. To je ono za šta se mi borimo, sve drugo što je oko dogovra se lakše sprovodi", rekla je Grubješić.

Prema njenim rečima ima još prostora da se izmeni izveštaj Evropske Komisije koji će biti predstavljen u aprilu i to je za Grubješić "lakši deo posla" pošto su već

"Postoji opasnost da dijalog ne da rezultate"

* "Vučić mora da spreči krah dijaloga"

pohvaljeni napori vlade na polju reformi.

"Postoji još jedna, politički izveštaj koji pravi Ketrin Ešton, ta dva izveštaja su neka polazna osnova da Srbja dobije datum u junu" izjavila je Grubješić.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.03.2013. 09:48
Mislim da treba insistirati na dogovor (iako sam protiv te falš-države Kosovo) , tražiti eke koncesije sa šiptarske strane, ne radi ih dobijanja nego destabilizacije političkih snaga u Prištini jer pokret "Opredeljenje" i par nekoliko šiptarskih partija su protiv srpske manjine i njenog političkog postojanja. Tači je u ozbiljnoj situaciji, jer mora da pokaže da je spreman za dogovor a takođe mora da vodi računa o šiptarsko mjenje koja može da ga osudi za popuštanje srpskoj strani.
Sreda 20.03.2013. 11:42
A sutrra ce ova da izjavi da je dogovor i datum gotova stvar.Ova jedan dan prica jedno a drugi dan drugo,no nije ni bitno sta ona kaze,njoj je bitno da je u novinama i kao vazan igrac spasava drzavu.Moja draga domovino spasa ti nema,kad si docekala da te spasava Suzana Grubjesic.Pocivaj u miru.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online