Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 20.03.2013.
08:18
Beta A

"Đukanoviću, da li su ti ruke čiste a savest mirna?"

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica odbacio je "sa najdubljim osećajem gnušanja" optužbe crnogorskog premijera Mila Đukanovića, da stoji iza ubistva novinara Duška Jovanovića i nazvao ih "mračnim, podlim i bezobzirnim".

Odbacio optužbe Đukanovića da stoji iza ubistva novinara Duška Jovanovića

Koštunica je u reagovanju podgoričkom dnevniku" Dan" naveo da su "mu ruke čiste i savest mirna", a Đukanovićeve tvrdnje nazvao "rastrojenim nastupom" i pozvao ga da se izjasni da li su i njemu "ruke čiste, a savest mirna".

Predsednik DSS-a je rekao i da je sa svojim reagovanjem upoznao i vlasti Srbije, jer ocenjuje da je "do sada nepoznat slučaj da se sa zvaničnog mesta jedne nezavisne države za najgore zločine optužuje" bivši predsednik SR Jugoslavije.

Da podsetimo, crnogorski premijer je u rekao da je Jovanovića ubio onaj koji ga je najviše koristio dok je bio živ i da je on bio "poslodavac i Jovanovića i Lekića, onaj isti koji nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj koji je svojom politikom onemogućavao Srbiji da stane na evropski put, i koji je svojim destrukcijama pred Briselom pokušvao Crnu Goru da omete na  njenom evropskom putu".

Koštunica u odgovoru na ove optužbe kaže da lično nije poznavao Jovanovića, da je od njegovog ubistva "imao obavezu" da više puta razgovara sa Đukanovićem, koji prilikom "tih brojnih susreta nikada, maker u uvijenoj formi, nije imao hrabrosti da iznese svoje današnje izmišljotine". Naveo je i da je pogrešio u proceni da Đukanović "mora imati nešto u sebi od crnogorske čestitosti i da mu ne može pasti na pamet takva vrsta podlosti da ubijene ljude koristi da bi tokom izbora sačuvao vlast".

"Vređati ubijenog novinara lažno tvrdeći da sam njegov poslodavac, posebna je vrsta bezobzirnosti....Nisam stručnjak i ne mogu da objasnim tu naopaku duševnu sklonost za lažnim svedočenjem i podvalama. Ali mogu nesumnjivo da procenim da nijednom predsedniku vlade ne može da služu na čast da izmisli ovakvu neistinu", stoji u Koštuničinom reagovanju.

Po njegovoj oceni Đukanović je "svojim rastrojenim nastupom otvorio pitanje šta ga toliko uznemiruje u slučaju ubistva novinara Jovanovića kada je spreman da izmišlja i podmeće".

POVEZANE VESTI

Sreda 20.03.2013. 08:40
Bolesno!I budali je jasno da Đukanovic laže i skreće pažnju sa sebe kao moguceg krivca.
Sreda 20.03.2013. 08:24
Savest? Mnogi ljudi ne znaju šta je to, pa i nema šta da ih nagriza.
Sreda 20.03.2013. 09:45
Несрећник. Мило је изгубљена душа. Како му је само он зна.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online