Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 13.03.2013.
10:34
Informer, Pressonline A

Sprema se pobuna Žandarmerije?

U vrhu MUP-a ozbiljno strahuju od pobune Žandarmerije, piše list Informer. Ukoliko policija i tužilaštvo krenu da privode i saslušavaju žandarme koji su osumnjičeni za ozbiljni kriminal, mogući su sukobi.

Ukoliko policija i tužilaštvo krenu da privode i saslušavaju žandarme koji su osumnjičeni za ozbiljni kriminal, mogući su sukobi
 

Visoki funkcioner MUP-a za Informer upozorava da situacija u vezi sa istragom sumnjivih poslova komandatna Žandarmerije generala Bratislava Dikića, njegovog brata Dragana i njihovih najbližih saradnika polako izmiče kontroli.

"Sada kada su objavljeni detaljni iz istrage, kada se saznalo za osnovane sumnje da se deo oficira Žandarmerije bavi kriminalom, država mora da reaguje odlučno. Svako otezanje može da nas uvuče u veliki problem".

Izvor otkriva ja daje Bratislav Dikić spreman na sve pa čak i na pobunu.

"Direktor policije Milorad Veljović je pre više od godinu dana od Dačića pismeno zatražio smenu Dikića. Dačić je to tada, iz nama nepoznatih razloga ignorisao, a Dikić je ostao na funkciji i pomislio da je nedodirljiv", ističe izvor lista.

U Direkciji policije nisu želeli da komentarišu ova saznanja, dok je sa druge strane premijer Srbije je izjavio da nije znao da je protiv komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića pokrenuta istraga.

"Ne želim da se mešam u rad policije, to je pitanje za direktora policije. Nisam informisan da postoji istraga, ali sve što se radi radi se u okviru zakona i institucija", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Vladi.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije vode istragu protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije, među kojima je i komandant Bratislav Dikić, zbog sumnje da su umešani u kriminalne radnje, prenosi beogradska štampa pozivajući se na neimenovane izvore. Kako pišu mediji, reč je o sumnjama da su počinjena teška krivična dela, poput reketiranja, ucenjivanja, zelenašenja, neovlašćenog prisluškivanja, pa čak i planiranje likvidacija.

Dikić: Trn u oku sam neprijateljima Srbije

Presonlajn je pisao da su inspektori Službe unutrašnje kontrole MUP-a krajem prošlog meseca pokušali su da nagovore bliskog prijatelja komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića da bude ozvučen u zamenu za zaposlenje u MUP-u Srbije. Dikićev prijatelj je trebalo da navede Dragana Dikića, generalovog rođenog brata, da ispriča sve o svojim navodnim zloupotrebama službenog položaja.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.03.2013. 22:14
Tako je bilo i onomad sa pobunom JSO. Svi su se nešto sprdali sa tim, kad...
Sreda 13.03.2013. 11:31
Pobuna zandarmerije kad ih sude za kriminal, a kad su vas terali da bijete bracu na kosovu niste bunuli?
Sreda 13.03.2013. 10:45
Ovaj Informer prerasta u pravi trac pamflet.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online