Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 10.03.2013.
23:14
Beta A

LDP: Srbija dužna da razreši ubistvo Đinđića

Liberalno demokratska partija najavila je da će predložiti Skupštini Srbije da usvoji rezoluciju o obavezi utvđivanja svih okolnosti pripreme i izvršenja ubistva predsednika vlade Zorana Đinđića.

LDP: Razjasniti sve aspekte ubistva Đinđića
 

"Narodna skupština izražava političku i institucionalnu posvećenost razjašnjenju svih do sada nerasvetljenih aspekata ovog terorističkog akta, i traži od svih držvanih organa da iskoriste sve zakonske mogućnosti kako bi se ti aspekti razjasnili, kao i odgovornost svih do sada nekažnjenih lica", piše u predlogu rezolucije.

"Narodna Skupština očekuje od svih držvanih organa da je izveste o svim preprekama sa kojima se suočavaju u sprovođenju zakona, i eventualnim opstrukcijama i ometanju pravde u vezi sa utvrđivanjem političke pozadine ubistva izvršenog 12. marta 2003. godine", piše u predlogu rezolucije. Takođe, zatraženo je da u utvrđivanju te istine ne smeju postojati pojedinci ili grupe koje su iznad zakona i pravde.

"Narodna Skupština smatra nedopustivom praksu da bilo koji nosilac političke, stranacke ili javne funkcije ostane pošteđen građanske obaveze da pred policijom i pravosuđem odgovori na sva pitanja koja opterećuju zemlju i društvo u vezi sa političkom pozadinom ubistva predsednika Vlade Zorana Đinđića", piše u predogu rezolucije.

U predloženoj rezoluciji se navodi da je ubistvo predsednika Vlade Zorana Đinđića bilo je teroristički i politički akt usmeren na uništenje pravnih, političkih i civilizacijskih temelja Srbije.

"Država Srbija neće moći da se izgradi kao moderna i sigurna zajendica, sve dok postoje institucionalni i vaninstitucionalni otpori utvrđivanju potpune istine o mehanizmima, motivima i imenima onih koji su učestvovali u nasilnom uklanjanju Zorana Đinđcića sa pozicije predsednika Vlade", navodi se u rezoluciji.

U tom dokumentu piše i da se kroz tragične posledice 12. marta prelamaju sve istorijske slabosti i nesreće srpskog društva i da je jedini efikasan izlaz iz toga utvrđivane potpune istine o tom događaju, a da je sudski odgovor na pitanje odgovornosti neposrednih izvršilaca ubistva dat kroz konačne presude najviših sudova Srbije kojima su organizatori i izvršioci kažnjeni najtežim kaznama zatvora.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.03.2013. 00:03
DA LI OVI PRIZNAJU DA SU NA DUGOGODISNJE KAZNE OSUDILI POGRASNE LJUDE.
Nedelja 10.03.2013. 23:48
Cim ne dobiju datum, krene Oluja na Sever da se pokore neposlusni Srbi, mi okrenemo direktno pogled prema istoku, ce da bude OTVORENO I DIREKTNO reseno ubistvo Dr Djindjica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online