Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 10.03.2013.
10:04
Beta A

Šef Euleksa poziva Srbe na saradnju

Novi šef Euleksa Bernd Borhardt pozvao je građane severne Kosovske Mitrovice da sarađuju sa Euleksom i kosovskom policijom u otkrivanju izvršilaca velikog broja bombaških napada na severu Kosova, gde Srbi čine većinu stanovništva.

Novi šef Euleksa Bernd Borhardt pozvao je građane severne K.Mitrovice da sarađuju sa njima i kosovskom policijom u otkrivanju izvršilaca velikog broja bombaških napada
 

Borhart je rekao da su Euleks i Policija Kosova značajno povećali policijsko prisustvo na severu, kao i u severnoj Mitrovici gde su bombaški napadi učestali.

"Svake večeri, zajedno s pripadnicima Kosovske policije, sprovodimo pretrese određenih motornih vozila i ispitujemo pojedince. Takođe pružamo podršku i sarađujemo sa policijom u istragama koje se sprovode", rekao je šef misije EU u intervjuu za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, građanima severa Kosova su podeljeni leci i saopštenja za štampu kojima se obaveštavaju da će se uloga Euleksa u rešavanju problema na severu Kosova značajno povećati.

"Nijedna policijska služba ne može biti uspešna bez saradnje i pomoći celokupnog društva. Tako da u ovim lecima i putem našeg saopštenja za štampu želimo da ohrabrimo stanovništvo da nas obavesti ako ima bilo kakvih informacija o eksplozijama. Mi želimo da pornađemo izvršioce", naveo je Borhart.

Borhart je istakao da neće menjati prioritete misije na Kosovu – oni će i dalje biti borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, podrška centralnim i lokalnim institucijama i pružanje pomoći u ostvarivanju sporazuma koji će se postići 20. marta u dijaloguBeograda i Prištine.

"Mi smo se fokusirali na oblast krivičnog zakona, radimo na borbi protiv korupcije i u tom smislu nastojimo da pružimo pomoć i sarađujemo sa organima vlasti i taj posao će se bazirati na sprečavanju, odnosno predupređenju korupcije. Nakon što Skupština Kosova bude usvojila strategiju protiv korupcije, mi ćemo pružiti
pomoć u njenom ostvarivanju", dodao je Borhart.

Šef Euleksa je rekao da ne želi da komentariše istrage koje su u toku, ali da istražiteljima nedostaju svedoci čija bi pomoć bila izuzetno značajna za otkrivanje izvršilaca bombaških napada. Dodao je da još nije zadovoljan slobodom kretanja pripadnika misije na čijem je čelu na severu Kosova.

"Sve ove barikade moraju nestati, ovo nije normalno stanje stvari. Na samim prelazima (sa Srbijom) rad se odvija u prilično normalnim uslovima. Naravno, ne mogu spekulisati šta se može dogovoriti u budućnosti, ali želim da vas uverim da ćemo uložiti značajne napore, kao što je primer Mitrovice, gde policija Euleksa do kasno u noć podržava Policiju Kosova", kazao je Borhart.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.03.2013. 10:09
Позовите ДС да вам помогне.Они су вас и довели.
Nedelja 10.03.2013. 11:06
Срам те било нацисто, ниси осудио шиптарске нападе на Српске манастирр и гробља, и потрудио се да надђњш доказе за вађеље органа, него опет прозиваш нас ко главне кривце.
Nedelja 10.03.2013. 12:12
SARADNJA SA DJAVOLOM.... Hoce li vise zaratiti na vise frontova, pa da povuku ovu gamad, da ih premalo bude i za njihove sopstvene potrebe... pa da vidimo...a mi cemo da se udruzimo sa grcima i makedoncima ako treba i sa bugarima i crnogorcima pa resimo problem sa domacim izdjnicima i sa siptarima....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online