Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
29
Nedelja 10.03.2013.
09:16 >> 09:53h
Vestionline, Beta A

"Strani agent a ne državni heroj"

Srpski narodni pokret "Naši" je, lepljenjem plakata u Aranđelovcu, Mladenovcu i Novom Sadu, počeo "veliku nacionalnu" akciju "Strani agent a ne državni heroj" kao odgovor na, kako kažu, skandaloznu kampanju koja se u Srbiji vodi sa ciljem da se pokojni premijer Zoran Đinđić, u javnosti predstavi kao vizionar i političar kojeg generacije treba da slede.

SNP "Naši" pokrenula veliku nacionalnu akciju "STRANI AGENT, A NE DRŽAVNI HEROJ"
 

- SNP "Naši" najoštrije osuđuju falsifikovanje istorije u kojem se proglašava političkim genijem čovek za kojeg su Stejt Department, FBI i CIA – kroz knjigu Vilijema Montgomerija, bivšeg američkog ambasadora u Beogradu, zvanično potvrdili da je svojevremeno rad Zorana Đinđića i OTPOR-a bio finansiran, pripreman i koordiniran preko operativnog CIA centra u Budimpešti direktno od strane Bil Klintona, piše u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.

Odgovor na "skandaloznu" kampanju kojom veličaju pokojnog premijera

Stav SNP Naši jeste da je Đinđić enciklopedijski primer "politike gluposti i promašaja, primer veleizdajnika i američke marionete koja je po klasičnom receptu i sistemima indoktrinacije prevarena, iskorištena i odbačena, a što na kraju i sam Đinđić nije mogao da sakrije žaleći se javno da ga je Zapad prevario za obećanu finansijsku pomoć i da Srbiji nije dat obećani tretman na međunarodnom nivou".

- Podsećamo javnost da je Đinđić sve one koji su ga upozoravali na zločinačke principe kojima se rukovodi Zapad proglašavao "retrogradnim snagama", na isti način kao što njegovi naslednici i bliski saradnici danas svaku patriotsku misao teže da proglase takođe nazadnom, fašističkom, ekstremističkom…, piše u saopštenju.

SNP Naši će, kako kažu, dati sve od sebe da politički promašaj kakav je bila Đinđićeva politika nikad više ne bude ponovljena, kao i da svi istinski srpski heroji koji su zajedno sa svojim narodom podelili sudbinu, borili se za slobodu i nosili srpski krst dobiju zasluženo mesto u istoriji srpskog naroda naspram onih "veleizdajnika i plaćenika koji su se kockali i koji se kockaju sa najvećim svetinjama srpskog naroda".

Plakati su izlepljeni u Aranđelovcu, Mladenovcu i Novom Sadu
 

Da podsetimo, u Srbiji će naredne nedelje nizom manifestacija biti obeležena desetogodišnjica ubistva Zorana Đinđića, prvog premijera Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića u narodnoj pobuni 5. oktobra 2000.
 

Na dan ubistva Zorana Đinđića, u utorak 12. marta u Beogradu će biti organizovana "Šetnja za Zorana", a u 17 časova u Centru "Sava" njegova Demokratska stranka organizuje akademiju "Zoran živi". 

Kratka retrospektiva

 

Premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije. Nekoliko sati nakon ubistva, u zemlji je proglašeno vanredno stanje koje je trajalo do 22. aprila. U policijskoj akciji "Sablja" uhapšen je atentator na premijera, bivši pomoćnik komandanta JSO Zvezdan Jovanović (zvani Zveki i Zmija), još nekoliko pripadnika JSO, kao i većina pripadnika zemunskog i drugih kriminalnih grupa u zemlji, i rasvetljena su neka nerazjašnjena ubistva iz proteklih godina.U avgustu 2003. podignuta je optužnica protiv 44 osobe za učešće u ubistvu premijera Đinđića, a prvi na listi okrivljenih, Milorad Ulemek Legija, predao se srpskim vlastima 2. maja 2004. godine, nedugo posle izbora Vojislava Koštunice za premijera, a nakon 14 meseci skrivanja. Suđenje optuženima za ubistvo Đinđića počelo je 22.
decembra 2003. godine. Za organizovanje ubistva premijera, 2007. je osuđen bivši komandant "crvenih beretki" Milorad Ulemek na 40 godina zatvora koliko je dobio i Zvezdan Jovanović. Presude je potvrdio i Vrhovni sud Srbije 29. decembra 2008. godine.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.03.2013. 09:19
Наравно да је страни агент.Позивао је НАТО да не престају са бомбардовањем како би се оборио постојећи режим.И неки од нас таквог човека величају?Једина његова заслуга је увођење веронауке у школе.
Nedelja 10.03.2013. 12:49
Nije samo da je strani agent,vec je IZDANJIK,LOPOV,SVETSKI TUTOR... Bravo za plakat. Na zalost, u Srbiji jos mnogo blesaca ima,koji podrzavaju ovoga IDIOTA!!!
Nedelja 10.03.2013. 10:44
Ovog coveka sam vazda smatrao demagogom inteligentnijim od ostalih, vodju cirkuskog DOS-a, karuzela decijih boja koji je obecavao kule i gradove a ni za baraku nije imao osnova. Kada sam par dana pre nego sto ce da bude ubijen cuo njegov intervju na radiju, prosto nisam mogao da verujem da se radi o istom coveku. U intervjuu koji je dao u Banjaluci samo tri nedelje pre smrti, Djindjic iznenada govori o podvlacenju granice prema zapadu. Kako god videli kontraverzni lik ovog coveka, ne zaboravimo da zapad svoje marginalce cuva kao malo vode na dlanu. Uklanja samo one koji mu smetaju. Za samo poslednjih godinu dana uklonjeni su Mubarak, Gadafi i Caves: https://www.youtube.com/watch?v=vntGWORobo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online