Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 07.03.2013.
20:48
Beta A

Skupština: Ko je praznio novčanike građanima, a ko "čistio tajkune"

U raspravi u Skupštini Srbije o efikasnijem korišćenju energije, pokrenuti su pitanje blokade bankarskog računa Demokratske stranke (DS) i polemika o tome ko je "ispraznio novčanike građana" i "čistio blagajne i trezore", a ko je "čistio tajkune".

Skupština Srbije (foto: arhiva)
 

Šef poslaničke grupe vladajuće Srpske napredne stranke Veroljub Arsić kazao je da je novčanike građana ispraznila prethodna vlada koju je vodio DS.

"To kako ste dizali kredite, govori i o tome kako ste (DS) sada u blokadi, jer podizali ste više nego što možete da platite, pa ste to uradili i sa sopstvenom strankom, a Srbiji nudite plan za ekonomski oporavak", poručio je Arsić šefu poslaničke grupe DS Borislavu Stefanoviću.

"Neko je čistio Srbiju od smeća, neko je čistio recimo azotare i to baš bivši ministar iz vaše stranke, bar tako sumnja tužilac. Čišćeno je za vreme prethodne vlasti.., sve blagajne, svi trezori, pa ste na kraju očistili i sopstvenu stranku", rekao je Arsić Stefanoviću koji je prethodno kazao da je Srbija "prljavija nego ikad" i podsetio da je sadašnja vlada ukinula Fond za zaštitu životne sredine.

Stefanović je kazao da je Demokratskoj stranki teško da vrati kredit podignut za finansiranje izborne kampanje jer za razliku od SNS, DS nisu plaćali Milan Beko i Miroslav Mišković.

"Znam da nas nije, za razliku od vas, plaćao Milan Beko i Mišković. Razumete, zato nam je teško da platimo. Ali vi ćete to razumeti pošto ste vi očistili tajkune do 50 odsto, a od 50 odsto niste očistili. Kad očistite onih drugih 50 odsto, možete pričati o čišćenju. Još kad ih osude, onda dođite pa nam se obratite, a do tada ovaj narod nemojte da zamajavate", odgovorio je Stefanović Arsiću.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović je kazala da se nada da će se saznati koliko je novca DS potrošio u kampanji.

"Po onome što smo imali prilike da zbrojimo, to je mnogo više od onoga što ste prikazali", dodala je Mihajlovićeva. Ona je pozvala Stefanovića da podacima potkrepi svoju tvrdnju da je Srbija prljavija nego ikad.

"Da se krećete ovom zemljom, videli biste smeće na sve strane i divlje deponije. Recimo, na putu prema Zrenjaninu, u kojem (ministar poljoprivrede Goran) Knežević ima svoju partijsku i ličnu bazu, možete videti gomile smeća celim putem, sa obe strane. Imate na celom putu šest divljih deponija potpuno neregulisanih. Zaista nije
to izmišljotina", rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.03.2013. 21:09
Која багра!
Četvrtak 07.03.2013. 20:51
тајкуни чистили новчанике грађана по наређењу скупштине!
Četvrtak 07.03.2013. 21:37
Zasto se cenzurise komentarisanje pojedinih vesti ? Da li je, pored Vuciqa sada i Daciq bogom dan ? Jel to Sluzba i Vesti preuzela pod svoju komandu ? To su sve sluge Naroda a Narod ima pravo da kaze sve o onima sto je birao. Ovo nema veze sa pamecu. Bruka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online