Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 05.03.2013.
12:34
Beta A

Kosovo tužilo Srbiju Eštonovoj

Kosovske vlasti predale su visokoj predstavnici Evropske unije Ketrin Ešton, pre dijaloga u Briselu, dokument koji, kako navodi prištinski Zeri, opisuje policijsko prisustvo Srbije na severu Kosova i Metohije.

Ketrin Ešton stavila na dneni red uklanjanje "srpskih ilegalnih struktura iz oblasti bezbednosti"
 

"Verujem da je ovaj dokument bio dovoljan da ubedi Srbiju da treba da ih ukloni sa teritorije Republike Kosovo", rekao je zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči.

List navodi da je dokumentovano prisustvo na severu Kosmeta pripadnika Bezbednosno-informativne agencije i drugih bezbednosnih struktura Srbije.

Posle jučerašnjih razgovora u Briselu, Hašim Tači rekao je da je postignut usmeni dogovor o povlačenju tih struktura. Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je, međutim, kazao da takvog dogovora nije bilo, jer Srbija i nema bezbednosne strukture na Kosovu i Metohiji.

Zeri, ipak, dodaje da je Evropska unija rešila da stavi na dnevni red dijaloga Priština-Beograd uklanjanje srpskih ilegalnih struktura iz oblasti bezbednosti tek kada je videla dokumenta Prištine.

Prištinski pisani mediji, inače, danas opširno javljaju o jučerašnjem susretu dvojice premijera, stavljajući u prvi plan da postoji saglasnost o formiranju zajednice srpskih opština, ali da nema saglasnosti oko njenih ovlašćenja.

Dnevnik Tribuna piše da se razgovaralo o paketu za sever Kosova i dodaje da se očekuje da "stvaranje asocijacija opština sa srpskom većinom na severu Kosova, funkcionisanje policije i sudova, kao i rasformiranje i integracija paralelnih struktura na severu bude deo sveobuhvatnog paketa za najproblematičniji deo Kosova".

Dnevnik Ekspres piše da Hašim Tači i Ivica Dačić nisu postigli sporazum, ali da su obojica izrazili optimizam da će se sve dogovoriti 20. marta, u sledećoj rundi razgovora.

Dnevnik Lajm navodi, pozivajući se na izvore bliske pregovaračima, da je bilo pritisaka da se prvo ostvare postignuti sporazumi, a da se posle toga razgovara o obliku i statusu opština sa srpskom većinom.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.03.2013. 12:36
Не само полицију, крање је време да се и ВОЈСКА пошаље!
Utorak 05.03.2013. 13:20
Ove pregovore treba prekinuti na vreme,ameri su opet nagomilali starog oružja za uništavanje pa sada važu dal na Iran ili na Srbiju.Zato dok je još vreme ne davat im razlog za novog "milosrdnog đavola".
Utorak 05.03.2013. 13:40
Kadija te tuzi,kadija ti sudi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online