Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 27.02.2013.
12:32
Đ. Barović - Vesti A

Šešelj izbacio Ojdanića iz crkve?!

Lider radikala Vojislav Šešelj u Haškom tribunalu je na sebe preuzeo ulogu "crkvenog sudije", pa je tako iz "Crkvene opštine Ševeningen" izbacio nekadašnjeg ministra odbrane SR Jugoslavije, generala Dragoljuba Ojdanića.

Pravi haos u pritvoru Tribunala: Vojislav Šešelj, predsednik Srpska radikalne stranke
 

Ovaj događaj zbog koga su i mnogim haškim optuženicima pošle suze na oči od smeha zbio se pre nekoliko nedelja i to uoči redovne posete sveštenika Vojislava Bilbije.

- Nije tajna kako je odluka generala Ojdanića da se dogovori sa Tužilaštvom i povuče žalbu na prvostepenu presudu kod većine srpskih optuženika izazvala revolt koji je prerastao gotovo u kolektivnu izolaciju. Ali, u svemu je prednjačio upravo Šešelj.

Dragoljub Ojdanić

Počeo je sa sitnim provokacijama tokom šetnji ili u zatvorskom hodniku, a nastavilo se otvorenim i veoma neprijatnim prozivkama na račun ovog generala. Međutim, niko nije očekivao da će Šešelj ići i korak dalje i da će zatražiti "eskomunikaciju" generala - priča izvor "Vesti" iz okruženja onih koji su prisustvovali nesvakidašnjoj sceni u Tribunalu.


Naime, uoči posete sveštenika Bilbije zatvoru, Šešelj je organizovao sastanak koji je naslovio "Zasedanje Crkvene opštine Ševeninegen" sa jedinom tačkom dnevnog reda - "ponašanje generala Ojdanića".
 

Odustao od žalbe

General Dragoljuba Ojdanić je zbog navodnih zločina na Kosmetu prvostepeno osuđen 2009. godine zajedno sa nekadašnjim potpredsednikom Vlade SRJ Nikolom Šainovićem (dobio 22 godine), Nebojšom Pavkovićem (22 godine), Vladimirom Lazarevićem (15 godina) i policijskim generalom Sretenom Lukićem koji je osuđen na 22 godine zatvora.
U ovoj grupi je bio i nekadašnji predsednik Srbije Milan Milutinović, ali je on presudom iz 2009. godine oslobođen svih tačaka optužnice.

- Na tom sastanku se pojavilo ukupno šestorica haških optuženika, a Šešelj je sve vreme taj skup nazivao "sastankom Crkvene opštine" i na kraju tražio da se glasanjem odluči da li će Ojdanić biti izbačen iz nje ili ne.

- Njegov predlog je pobedio rezultatom 3:2, dok je jedan bio uzdžran - kaže ovaj izvor našeg lista koji dodaje da je Šešelj kasnije krenuo da proziva i one koji se nisu pojavili na "glasanju" rečenicom: "Gde si ti kad je zasedala Crkvena opština?!"


Da podsetimo, Ojdanić je krajem januara obavestio Tribunal da odustaje od žalbe na prvostepenu presudu kojom je osuđen na 15 godina zatvora čime je presuda protiv njega postala pravosnažna, a to mu je omogućilo da zatraži prevremeno puštanje na slobodu pošto je u Hagu od 2002. godine.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.02.2013. 12:53
ово је ћитат који говоро о деветом кругу пакла, како га је описао данте у делу који је написао почетком 14 века значи у 9. паклу су/иду: "Издајници (спев 32-34). Овај круг је подељен у четири зоне: Каину, Антенору, Толомеу и Јудеку. У првој су издајници родбине, у другој издајници отаџбине, у трећој издајници гостију, а у четвртој издајници добротвора." досманлије су свакако обезбедили место код Антеноре
Sreda 27.02.2013. 16:07
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА! Не губи човјек смисао за хумор. Слагали се с њим или не, морате га поштовати. ЛЕГЕНДО! ХАХАХАХАХА
Sreda 27.02.2013. 16:27
Ma, Seselj je jednostavno Car nad Carevima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online