Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 26.02.2013.
15:16
Beta A

Tači Jahjagi: Dogovoreno da se raspusti srpska policija

Premijer samoproklamovanog Kosova Hašim Tači rekao je da je na njegovom sastanku sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, u načelu postignuta saglasnost da se rasformiraju policijske i obaveštajne strukture Srbije na severu Kosova, saopštio je Kabinet predsednice Kosova. Tako je Tači informisao predsednicu Atifete Jahjaga o sastanku s Dačićem u Briselu 19. i 20. februara.

"Položio" račun predsednici
 

Kako se navodi u saopštenju, Tači je dodao da se formira asocijacija opština sa srpskom većinom na severu Kosova i da će se u tamošnje četiri opštine održati izbori za organe lokalne samouprave. Po njegovim rečima, istovremeno se, otvaranjem sudova u Leposaviću i Zvečanu, osposobljava pravosudni sistem.

"Premijer Tači je rekao da su ova rešenja u okviru punog poštovanja Ustava i kosovskih zakona i da imaju snažnu međunarodnu podršku, da su funkcionalna i prihvatljiva za sve građane", piše u saopštenju kabineta Jahjage.

Kfor i Euleks menjaju srpske bezbednosne strukture na Kosovu

Saopšteno je da je Jahjaga dala punu podršku dijalogu u Briselu jer je to jedini uspešan put za normalizaciju odnosa, kako je rekla: "dve susedne, nezavisne i suverene države".

Tači je govorio i o očekivanjima od narednog sastanka s Dačićem, 4. marta.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je juče da se neće dozvoliti da institucije Srba na severu Kosova budu institucije nezavisnog Kosova. Beograd negira da ima bezbednosne strukture na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.02.2013. 16:03
Sto je babi milo to joj se i snilo.
Utorak 26.02.2013. 19:17
srbi sa Kosmeta su glasali ogromnom vecinom za SNS. Zasto se sada bunite ????
Sreda 27.02.2013. 08:50
Гласали смо за СНС и СПС зато што су на сва уста говорили да ће поништити споразуме из Брисела, јачати српске институције, клели Тадиће и остале издајнике. Поново смо насели на лажи политичара,као и обично преварени смо, сви дижу руке од нас, чак и народ. А ту је и "Патриотска пљачка" да потпомогне и убрза процес одрицања. Као да сви имамо авионе и камионе, станове по Београду, Лондону и шта ти ја знам где све. Свако ко је један динар узео одмах на вешала ! Дошло је време да су сви који су за ових 13 године погинули, осакаћени, остали инвалиди, све мајке у црнини
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online